ŽUPANIJSKI DERBI Očekuje se žestoka borba za tri boda: Pemper se potajno nada pobjedi, ali nešto se pita i Filipovića

U subotu, 20. ožujka, od 15.30 sati lopta će se nakon duge pauze ponovno zakotrljati na terenima 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica. Petnaesto natjecateljsko kolo, odnosno prvo proljetno, spojit će na stadionu Park suhopoljske Grofove i Slatinu.

Proljetni dio sezone počinje tjedan dana kasnije u odnosu na ranije planirano. Klubovi su u tom periodu odradili nekoliko trening utakmica o kojima imamo malo informacija, stoga u detaljnu analizu o trenutnim formama ovih dviju momčadi nećemo ulaziti. Sa sigurnošću jedino možemo reći kako Suhopolje u posljednjem pripremnom susretu odigranom protiv Papuka protekle subote nije izgledalo najbolje. Orahovački trećeligaš lakoćom se obračunao sa “žuto-zelenima” i uvjerljivo slavio rezultatom 5:1.

OSVJEŽILI REDOVE

Oba sastava tijekom zimskog prijelaznog roka osvježila su svoje igračke redove. U Suhopolje su stigli Gabrijel Palčić iz Bratstva, Marko Čolić iz Rezovca, Ante Tomić iz Čačinaca, te donedavni igrač Tomislava iz Drnja, Eric Augusto Akassou.

IMG 5914

I u Slatini se ove zime nije mirovalo. Uz nekoliko odlazaka, klubu su pristupili Mario Jozić koji dolazi iz Ćeralija, Rene Prugovečki koji je stigao iz Turanovca, Robert Bunjevac iz Rezovca, Nikola Kristić iz Bratstva, a pred kraj prošlog mjeseca iz brazilskog Legiao Futebol Cluba stigao je Luander Paz Rodrigues. Iako je i kod Slatine u planu bila posljednja provjera prije nastavka prvenstva, koja se također trebala odigrati proteklog vikenda, do nje nije došlo budući da su dva protivnika koja su bila u planu za odigravanje susreta otkazali utakmicu.

KUCLJAK I DIJANEŠIĆ NAJVEĆE PRIJETNJE VRATARIMA?

Ako je suditi po broju zabijenih golova u jesenskom dijelu prvenstva, najveća prijetnja Slatinčanima bit će Deni Kucljak, koji na svom kontu ima devet pogodaka, što je desetak manje od vodećeg Marka Nikolića (Mladost Kloštar Podravski). U redovima Slatine najefikasniji u jesenskom dijelu sezone bio je Benjamin Dijanešić sa šest pogodaka.

IMG 5731 e1598636287488

Kao najavu za subotnju utakmicu valja napomenuti kako su ova dva protivnika u prvom međusobnom ogledu odigranom prošle godine na stadionu Antuna Tone Butorca u Slatini, susret završili miroljubivim rezultatom 1:1. Strijelac za domaću momčad u toj je utakmici bio Ozren Vurdelja, dok je za Grofove poentirao Franjo Farkaš.

Strateg Slatine Damir Pemper je u najavi ovog županijskog derbija izjavio kako se potajno nada pobjedi, ali istu želju ima i trener Suhopolja Tomislav Filipović. Tko će biti u pravu te kakve su mogućnosti obje ekipe u nastavku sezone, saznat ćemo već ove subote.

Susret Suhopolja i Slatine pripao je Bjelovarčaninu Draženu Fejeru. Pomoćnici su Slavko Miklečić (Bjelovar) i Češko Đorđević (Bjelovar). Delegat na toj utakmici bit će Damir Vargović (Virovitica).

(www.icv.hr, mš, mra, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content