Od sljedeće zime novo sanjkalište na Jankovcu: Staroj skijaškoj stazi dat će novu namjenu

Iako smo zakoračili u ožujak, iza nas je snježni vikend na Jankovcu, a snijeg je obilježio i proteklih nekoliko mjeseci pa je porast broja posjetitelja doista etablirao Papuk kao najpoželjniju slavonsku zimsku destinaciju.

U Parku prirode Papuk odlučili su se odužiti velikom broju posjetitelja pa su bez oklijevanja pokrenuli inicijativu za uređenjem sanjkališta u Park šumi Jankovac. Ideju je podržala i Virovitičko-podravska županija i Općina Čačinci, a zeleno svjetlo stiglo je i iz Hrvatskih šuma koje će ideju provesti u djelo. Naime, nedaleko od Jankovca nalazi se zapuštena skijaška staza koja više od 30 godina nije u funkciji. Plan je njenim djelomičnim uređenjem postojeću stazu urediti odnosno prenamijeniti u sanjakalište. Lokaciju budućeg sanjakališta nedaleko Jankovca obišli su Alen Jurenac, ravnatelj Parka prirode, Igor Fazekaš, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i ujedno član Uprave Hrvatskih šuma i Tomo Baturina, voditelj Uprave šuma Podružnice Slatina.

IMG 3516
Foto: Park prirode Papuk

Tako će mališani koji su protekle zime na Jankovcu doživjeli prvo sanjkanje, već iduće zime na novoj stazi moći utvrditi gradivo.

– Smatramo kako je vrlo bitno za razvoj ponude Park šume Jankovac kao najznačajnijeg lokaliteta Parka prirode Papuk ponuditi dodatni turistički sadržaj u zimskom razdoblju. Stavljanje  takvog sadržaja u funkciju uvelike bi pridonijelo povećanju turističke ponude Parka prirode Papuk za lokalno stanovništvo i posjetitelje  te ujedno ojačalo razvoj lokalnog gospodarstva i ruralnog turizma – izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Veliku ulogu u realizaciji ove ideje ima Igor Fazekaš kao predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije i član Uprave Hrvatskih šuma koji je podržao inicijativu i ubrzao čitav proces.

– Hrvatske šume prepoznale su doprinos Parka prirode Papuk u pogledu razvoja turizma, a time i jačanja lokalnog gospodarstva pa su Hrvatske šume  sa zadovoljstvom prihvatile inicijativu i nastavak uspješne suradnje s Parkom prirode Papuk – rekao je Fazekaš.

Podsjetimo, Papuk je u zimskim mjesecima ove godine posjetilo 400 posto više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje prethodne godine pa je sanjkalište u neposrednoj blizini Planinarskog doma najljepša pozivnica za zimovanje na Papuku.

(www.icv.hr, PP Papuk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content