Održan 35. koordinacijski sastanak projektnih partnera u sklopu projeka Drava LIFE

Danas, 23. ožujka 2021. godine, putem Zoom platforme održan je 35. koordinacijski sastanak projektnih partnera u sklopu projekta Drava LIFE – Integrirano upravljanje rijekom koji je započeo sa realizacijom 1. prosinca 2015. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Organizator sastanka bio je Jasmin Sadiković kao koordinator projekta iz Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih projektnih partnera: Hrvatske vode (nositelj projekta), Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, WWF Adria i WWF Austria, a ispred Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije sudjelovale su ravnateljica Tatjana Arnold Sabo i Sanja Janković, viša stručna suradnica za pripremu i provedbu projekata.

Prezentirane su projektne aktivnosti (finalizirane, u tijeku i one koje još nisu započele), kako bi se dao pregledan uvid u rezultate dosadašnje implementacije, a glavna tema sastanka bio je Zaključak Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Uprave za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom, u vezi procjene Studije utjecaja na okoliš Drava LIFE projekta.

Na zahtjev kontrolora projekta  programa LIFE Sarunasa Zableckisa, na sastanku je raspravljena i problematika utjecaja vađenja pijeska iz rijeke Drave na projektne aktivnosti revitalizacije staništa.

(www.icv.hr, virovitica-nature.hr)