Održana završna konferencija projekta „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“

blank

Danas (petak) u vijećnici Grada Virovitice održana je završna konferencija projekta „Tražite posao? Dobrodošli u klub!“ koji provodi Udruga S.O.S. Virovitica u suradnji s Gradom Viroviticom, te općinama Špišić Bukovica i Pitomača.

Vrijednost projekta je 560.798,16 kuna, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu poziva „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III“.

Razdoblje provedbe projekta je 24 mjeseca, a bio je usmjeren na jačanje osobnih kompetencija mladih nezaposlenih osoba, tražitelja posla s područja Virovitičko-podravske županije kroz edukacije, Job clubove te su time dobili konkretna znanja i vještine potrebne za uspješniji pronalazak posla. Sve prisutne na početku završne konferencije pozdravila je predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica Desa Kolesarić, a nazočili su joj, između ostalih, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, pročelnik za društvene djelatnosti Alen Bjelica i predstojnik HZZ Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk.

– Krajnji cilj ovog projekta nam je bilo da osnažimo kapacitete mladih za aktivno traženje posla, da pružimo kontinuiranu pomoć i podršku mladima na tržištu rada te da omogućimo veću dostupnost različitih mogućnosti na tržištu rada mladima Virovitičko-podravske županije – rekla je voditeljica projekta Danijela Vuković Letarac.

163117755 579102113014537 4388139176164438591 n

Aktivnosti koje su provodili u sklopu projekta su jačanje kapaciteta mladih za aktivno traženje posla, održali su 18 edukacija, osnovali Job Club u sklopu kojega je kroz 12 mjeseci održano 80 susreta mladih. Također HZZ je održao tri prezentacije o mjerama zapošljavanja te su se organizirala druženja s mladim poduzetnicima s područja Virovitičko-podravske županije gdje su poduzetnici ispričali vlastita iskustva o pokretanju posla, što im je sve bilo potrebno te sve ostale važne informacije koje su im bile potrebne da bi ostvarili svoju poslovnu ideju.

– Na svim edukacijama i prezentacijama sudjelovalo je puno mladih, mogu reći više od 200, te smo sretni što su mladi zainteresirani za aktivno traženje posla – ističe Danijela Vuković Letarac.

162526530 459527365245646 1742061610805204497 n

Kroz projekt izrađena je i mobilna aplikacija u suradnji sa Plavom tvornicom za tražitelje posla, koja obuhvaća sve otvorene natječaje na području cijele Hrvatske.

– Mi smo zbilja ispunili sva ta očekivanja u sklopu projekta usprkos ovoj pandemiji uzrokovanom koronavirusom, mladi su nas kontaktirali, pomogli smo im u svim segmentima vezanim za traženje posla i pisanje zamolbe, tako da možemo reći da smo vrlo zadovoljni sa odazivom i cjelokupnim projektom – rekla je voditeljica projekta Danijela Vuković Letarac.

(www.icv.hr, ib)