Oglasio se i Babec: Pun sam utisaka nakon utakmice s Portugalom, to je san svakog igrača

Virovitičanina Hrvoja Babeca, inače standardnog prvotimca najvećeg iznenađenja 1. HT lige Gorice, izbornik hrvatske U-21 nogometne reprezentacije Igor Bišćan pozvao je u posljednji trenutak da se priključi momčadi na Europskom prvenstvu koje se igra u Sloveniji.

Mladi “vatreni” su u četvrtak navečer odigrali svoju prvu utakmicu s Portugalom i na kraju izgubili s minimalnih 1:0. Hrvoje Babec u igru je ušao posljednjih tridesetak minuta.

-Već na poluvremenu izbornik me je poslao na zagrijavanje. San svakog igrača je igrati za reprezentaciju. To je bio moj debi u selekciji U-21. Tek kada prođe određeno vrijeme slegnut će mi se dojmovi i postat ću svjestan svega. Svaki igrač sanja i želi igrati za reprezentaciju, posebice ako je to veliko natjecanje, kao što je sad Europsko prvenstvo, na kojemu igraju sve buduće zvijezde svjetskog nogometa. Zadovoljan sam svojom igrom. Mislim da sam opravdao trenerovo povjerenje. Žao mi je što smo primili taj pogodak – započeo je kratki razgovor Babec.

Kakva je atmosfera nakon poraza u momčadi?

-Nema vremena za tugovanjem i lošom atmosferom jer nas u nedjelju čeka već nova utakmica sa Švicarskom. Svi smo mi profesionalci i spremni smo na sve. Nakon poraza smo skupili glave. Izbornik je rekao da je zadovoljan s nama i ako ćemo takvi biti u nedjeljnoj utakmici nema razloga da rezultat ne bude pozitivan, čemu se svi nadamo.

Očekuješ da će te izbornik ponovno uvesti u igru?

-Ne bih o tome pričao prije reda, ali kao svaki igrač, tome se nadam. Pripravan sam u svakom trenutku ući u igru. Ono što je traženo od mene ja sam jučer odradio pa se nadam minutama i u idućim susretima – zaključio je Babec.

Iduću utakmicu Hrvatska igra sa Švicarskom u nedjelju, 28. ožujka u 18 sati na stadionu Bonifika u Kopru, a prijenos će biti na HTV-u 2.

(www.icv.hr, mš)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content