Opasan izazov širi se Tik-Tokom: Djeca se bacaju pred automobile, pa izmiču u zadnji tren

Stručna služba Osnovne škole Kajzerica objavila je na službenoj stranici škole upozorenje roditeljima vezano uz novu igru koja se širi društvenim mrežama, a koja je vrlo opasna za djecu. Ističu da bi djeci trebalo ograničiti pristup društvenim mrežama i nadzirati njihove aktivnosti, piše Večernji.hr.

– Ona se sastoji od izazova da učenik legne posred ceste sve dok se automobil ne primakne blizu, a onda se brzo moraju izmaknuti. Učenici su potvrdili da među njima postoje oni koji se tako igraju! Čini se kako je opisani izazov potekao s društvene mreže Tik Tok koju pojedini učenici koriste i aktivni su na njoj. Molimo Vas da obratite pažnju na sadržaj koji je dostupan djeci, pogotovo kada su u pitanju opasne aktivnosti poput navedene – navode u objavi.

Opasnom izazovu svjedočila je i majka troje djece iz Zagreba.

– Vozila sam Prilazom Baruna Filipovića i vidjela dvije cure i dečka, rekla bih oko 15-16 godina, kako čekaju da se njima upali zeleno svjetlo za pješake. Taman da ću proći autom preko pješačkog, kad se odjednom dječak zaletio meni ispred auta, u sekundi se bacio na pod i napravio sklek, a već drugi tren bacio se svom snagom na pločnik – ispričala je Zagrepčanka za 24sata.

– To se dogodilo u par trenutaka, na semaforu je bilo zeleno za aute, a za pješake crveno. Usporila sam i vidjela djevojke kako sa strane plješću i smiju se, a on je sjedio na podu. Ja sam doslovno umrla, ali umrla od straha! U meni nije bilo kapi života! Ljudi, što je to? Pa netko će poginuti, dijete, hej!

(vecernji.hr, 24sata.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content