OPĆINA CRNAC Sjednica vijeća: Osam općina osnovat će trgovačko društvo za izgradnju i održavanje elektroničke komunikacijske mreže

Vijećnici općine Crnac održali su posljednju sjednicu ovoga saziva. Nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice te aktualnog sata koji je bio vezan uz tekuću problematiku mjesta, vijećnici su uz kraću raspravu većinom glasova potvrdili izvješće o radu načelnika općine za razdoblje od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine. U posljednje dvije točke nazočni su upoznati s osnivanjem trgovačkog društva za izgradnju i održavanje elektroničke komunikacijske mreže.

– Riječ je društvu koje će se baviti poslovima izgradnje i postavljanja kabelske kanalizacije i druge pasivne elektroničke i komunikacijske opreme. Ovo društvo osnovat će osam općina i to Crnac, Čađavica, Čačinci, Voćin, Zdenci, Mikleuš, Nova Bukovica i Sopje i zvat će se Elkomnet d.o.o točnog opisa kao društvo za upravljanje sustava elektroničke, komunikacijske mreže. Budući da su se sve općine u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom javile na natječaj te su nam odobrena sredstva, ali da bi mogli dalje djelovati potrebne su odluke o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim djelatnostima te odluka o zajedničkom osnivanju navedenog društva – pojasnio je pročelnik Danijel Jozić, a načelnik Mato Damjan dodao kako je riječ o postavljanju širokopojasnog interneta koji bi donio brzi internet na područje navedenih općina. Obje odluke, dakle o izmjenama i dopunama odluke o komunalnim djelatnostima te osnivanju spomenutog društva, donesene su većinom vijećničkih glasova.

(www.icv.hr, vg)

Vijece Crnac 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content