Općina Pitomača i ove godine subvencionira izgradnju ili kupovinu nekretnine ili zemljišta mladim obiteljima s područja općine

Općina Pitomača objavila je Javni poziv mladim obiteljima za dostavu prijava za korištenje mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja na području općine Pitomača u 2021. godini.

– U općinskom proračunu za 2021. godinu planirano je 750.000 kuna uz mogućnost povećanja ovog iznosa kao što je bilo i tijekom prošle godine – rekli su iz Općine, te dodali da su prošle godine odobrili 23 zahtjeva mladih obitelji i dodijelili im ukupno 928.878,28 kuna.

Korisnici mjera su mlade obitelji, bračni ili izvanbračni partneri pod uvjetom da jedan od njih nije navršio 40 godina, ili u slučaju samohranog roditelja kada navedeni nije navršio 40 godina. Korisnici mogu imati prebivalište izvan općine pod uvjetom da stambeno pitanje rješavaju na njenom području.

– Namjera je pomoći stanovništvu u rješavanju stambene problematike s ciljem sprječavanja raseljavanja te naseljavanja mladih obitelji na područje općine Pitomača – poručuju iz Općine.

U slučaju kupnje građevinskog zemljišta mlada obitelj može ostvariti pomoć pri kupnji u iznosu od 50 posto kupoprodajne cijene, a maksimalno 20 tisuća kuna. Kod kupovine i izgradnje stambenog objekta subvencija iznosi 20 posto, odnosno maksimalno 50 tisuća kuna.

Prijave se mogu podnijeti do 30. studenog 2021. godine odnosno do utroška sredstava uz priloženu dokumentaciju.

Poziv i ostale informacije možete pronaći OVDJE.

(www.icv.hr, ib)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content