Osječko-baranjska županija dodjeljuje uskrsnice za umirovljenike s mirovinom od 1.200 kuna i manje

Pexels

Sukladno financijskim mogućnostima Županije, župan Ivan Anušić donio je rješenje o isplati uskrsnica umirovljenicima s prebivalištem na području Osječko-baranjske županije čija je mirovina 1.200 kuna ili manje. Za tu namjenu u proračunu je osigurano 600.000 kuna a novac će se umirovljenicima dostaviti na kućne adrese, izvijestili su danas iz Osječko-baranjske županije.

– Uoči najvećeg kršćanskog blagdana, kada se svi pripremamo da primjereno i dostojanstveno obilježimo taj uzvišeni dan, da ga prije svega provedemo mirno i sretno u krugu obitelji i drugih nama dragih osoba, želja nam je simboličnim iznosom i našim umirovljenicima uljepšati Uskrs i zahvaliti im na svemu što su učinili u svom radnom vijeku za našu zajednicu – poručuju iz Županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Isplata jednokratnih novčanih pomoći povodom uskrsnih blagdana u iznosu od 150 kuna po osobi obavlja se prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu.

Uskrsnicu mogu ostvariti i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

Umirovljenici koji nisu na navedenom popisu HZMO-a, a također imaju mirovinu 1.200 kuna ili manje trebaju podnijeti zahtjev Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Osječko-baranjske županije, Osijek, Županijska 4 ili se javiti na telefonski broj 031/221-657.

Župan i djelatnici Osječko-baranjske županije zaželjeli su sretan i blagoslovljen Uskrs, puno zdravlja, sreće i obiteljske topline svim umirovljenicima i umirovljenicama.

(www.icv.hr, tj)