Osječko-baranjska županija uz čestitku župana Ivana Anušića počela s isplatama uskrsnica umirovljenicima

Uskrs, najveći i najznačajniji kršćanski blagdan, opet očekujemo u okruženju i uvjetima koje nam nameće epidemija koronavirusa. Već više od godinu dana ta opaka zdravstvena ugroza odnosi živote, izaziva oboljenja i izrazito utječe na naš svakodnevni život. Korona nas ograničava u mnogim aktivnostima, a osobito svima dragim obiteljskim i prijateljskim susretima. I sada je stoga nužno i razumno pridržavati se pravila o odgovornom ponašanju te tako brinuti za zdravlje drugih osoba, a time i o svakome od nas najdražim, posebno starijim i zdravstveno rizičnijim osobama.

– Unatoč svemu trenutnom, Uskrs je uvijek bio i bit će najuzvišeniji blagdan i vrijeme koje nosi posebnu vjeru, snagu i nadu u život, u pobjedu dobra nad zlom. Siguran sam stoga da će i ove godine ti uzvišeni dani biti obilježeni primjereno i dostojanstveno, mirno i sretno, u krugu obitelji i drugih dragih osoba, s mislima na one koje nosimo u srcu i sjećanju – istaknuo je osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Dodao je kako su povodom uskršnjih blagdana u proračunu Osječko-baranjske županije osigurana sredstva kojima će se  na taj način iskazati zahvalnost svim osobama starije životne dobi, a ujedno barem dijelom uljepšati Uskrs umirovljenicima slabijeg imovinskog stanja.

Stoga je jučer započela isplata simboličnog iznosa od 150 kuna umirovljenicima prema Ispisu korisnika mirovine za Osječko-baranjsku županiju koji vodi Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje, i to za korisnike starosnih, prijevremenih starosnih i obiteljskih mirovina i korisnike invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a korisnici nisu u radnom odnosu.

Uskrsnicu ostvaruju i umirovljenici čiji ukupni iznos mirovina ostvarenih u Republici Hrvatskoj i inozemstvu iznosi 1.200 kuna ili manje, kao i drugi korisnici mirovine koji iz nekih razloga nisu na popisu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, a imaju navedeni iznos mirovine.

– Drage umirovljenice i umirovljenici, osobno i u ime svih djelatnika Osječko-baranjske županije želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs, puno zdravlja, sreće i obiteljske topline – zaželio je župan Anušić.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content