Pao lanac švercera duhana: Policija u vikendici u “Lozanskom bregu” pronašla gotovo 7 tona duhana

U utorak, 9. ožujka, policijski službenici Policijske uprave virovitičko-podravske u blizini Vukosavljevice u predjelu zvanom „Lozanski breg“, zatekli su 31-godišnjaka i 30-godišnjaka, kako iz vikend kuće u teretno vozilo unose kartonske kutije ispunjene suhim listom duhana, izvijestila je danas PU virovitičko-podravska.

Kako smo jučer neslužbeno doznali, riječ je o “organizatorima” lanca preprodaje duhana u kojem je sudjelovalo više ljudi s područja Špišić Bukovice, Pitomače i Virovitice.

– U suradnji sa djelatnicima Mobilne jedinice carine Osijek izvršena je pretraga navedene vikendice, u kojoj je pronađeno je i privremeno oduzeto 59 kutija duhana u listu, koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija ukupne težine 6759 kilograma, također je oduzeto i teretno vozilo – stoji u policijskom priopćenju. Riječ je o teretnom vozilu bez registarskih pločica koje im je služilo za prijevoz duhana kroz nepristupačne dijelove okolice.

– Protiv počinitelja Carina će podnijeti prekršajni nalog zbog povrede čl. 133. st. 1 t. 3 Zakona o trošarinama, gdje je predviđena maksimalna kazna 100.000 kuna, te Zahtjev za naplatu trošarina koja iznosi 5.000.000 kuna – kažu iz PU virovitičko-podravske.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content