POBIJEDITI TUNIS PA NAVIJATI ZA FRANCUZE Hrvoje Horvat: Ne možemo mi bez drame

foto: HRS

‘Kauboji’ su doslovno cijelu utakmicu s Portugalom gubili, opasno je visila Hrvatska, ali je onda u posljednjim minutama ‘okrenula’ minus od šest golova i na kraju pobijedila 25:24 – piše tportal.hr

Izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat je odmah nakon utakmice, ‘vruće glave’ komentirao teško izborenu pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

-Što reći? Presretni smo jer smo preokrenuli nemoguće, ne možemo mi bez drame. Pokazali smo da smo dobri u trilerima, jučer smo izgubili što smo kontrolirali, danas pobijedili što nismo. Prvo poluvrijeme nervozno, bacali smo lopte njima u ruke i promašivali zicere. U drugom dijelu smo se povukli u pliću 6-0 obranu i tranzicijom davali lake golove i preokrenuli – kazao je Horvat koji je otkrio zašto u prvom poluvremenu naš napad nije funkcionirao:

“Promašili smo dosta izrađenih šuteva, falio je šut izvana, a onda se uvukla nervoza… Pokušali smo s bržom postavom, duže smo čekali s Mamićem. Na kraju smo opet posegnuli za Pavlovićem koji je brži ‘1 na 1’, pokušali izolacijom iznuditi isključenje. Na kraju je Cindrić došao do izražaja, ali je obrana ta koja je donijela pobjedu.”

Obrana je u drugom poluvremenu proradila i donijela preokret protiv opasnih Portugalaca.

-U drugom dijelu je obrana bila fantastična, nešto se pita i Portugalce s tom ‘7 na 6’ igrom koju je teško braniti. Čestitao bih dečkima na karakteru, samo se karakterna ekipa može iščupati iz ovakve situacije. Emocije još lete, treba se smiriti, ja se ispričavam gledateljima, ali su vjerojatno navikli – pričao je Horvat još pod dojmom pobjede izvojevane u posljednjim sekundama infarktne završnice.

A već danas (nedjelja) nas čeka Tunis. Moramo pobijediti…

-Očekujem mirniju utakmicu, prilika se otvorila i treba je prihvatiti. Dobro smo ih analizirali, izuzetno su jaka ekipa s mnogo duela ‘1 na 1’, treba postaviti gustu obranu, obranom se dobivaju utakmice – kazao je Hrvoje Horvat te napomenuo kako na utakmici Portugala i Francuske očekuje fer pristup:

“Apsolutno vjerujem u poštenje, Francuzi su reprezentacija od renomea koja će odigrati maksimalno…”

(tportal.hr)