Poraz juniorki ŽKK Virovitice na gostovanju u Čakovcu

Četvrto kolo 1. juniorske lige Sjever za košarkašice donijelo je ekipi ŽKK Virovitice gostovanje u Čakovcu i utakmicu s domaćom Radosti gdje su, unatoč porazu, odigrale još jednu vrlo dobru utakmicu.

Naime talentirane virovitičke košarkašice ove sezone nastupaju u 1. juniorskoj ligi Sjever iako su u prosjeku dvije godine mlađe od svojih suparnica.

Igračice Radosti, za koje većina igra i u prvoligaškoj seniorskoj ekipi, od početka su nametnule visok tempo koje su Virovitičanke veći dio utakmice uspijevale pratiti. Iako su Čakovčanke napadački bile nešto jače odlična zonska obrana Virovitičanki pravila je velike probleme favoritkinjama Radosti. Nakon početnog vodstva domaćih druga četvrtina ponudila je jednu od najboljih četvrtina gošći ove sezone te se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 24:24. Uz odličan obrambeni dio napadački su se iskazale Nika Kozlinger s 13 te Mia Šiljković sa osam postignutih koševa. U skakačkom dijelu istaknule su se Lucija i Lana Cindrić koje su uz to postigle šest, odnosno tri koša.

Treća četvrtina i početak četvrte prelomio je utakmicu. Većini gostujućih igračica ponestalo je snage (nedostajali su Lea Kozlinger i Iva Kurjančić te je i rotacija bila slabija) što su domaće iskoristile i pobjegle na desetak koševa prednosti. Kako je nestalo natjecateljske neizvjesnosti priliku su dobile sve igračice što će im posebno dobro doći u ovo vrijeme bez odigravanja utakmica u mlađim kategorijama. Na kraju je semafor pokazao 58:43 za Radost.

– I ova utakmica je pokazala koliko je dugi period netreniranja ostavio traga na djevojke te smo ostali bez energije u drugom dijelu. Zadovoljan sam jer smo u odnosu na prethodne utakmice popravili skok i trčanje u obranu, ali nismo uspjeli iskoristiti visinsku prednost. Veseli me i osjećaj da možemo ravnopravno parirati gotovo svim ekipama u ovom uzrastu te uz unapređenje nekih tehničkih i taktičkih dijelova igre doći i do prve pobjede u drugom dijelu sezone. Sada treba samo nastaviti redovito trenirati i na treninzima davati 100 posto – rekao je na kraju utakmice trener Robert Fritz.

ŽKK Radost – ŽKK Virovitica 58:43

ŽKK Virovitica: Đaković 3, Kozlinger N. 13, Ištvanović, Cindrić Lu. 6, Šiljković 8, Vargović 3, Sabo, Marjanović, Cindrić La. 3, Deskar 5, Kalaš 2 i Babić.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content