Porezna kreće u veliku provjeru firmi: Evo o čemu se radi

Porezna uprava je najavila da kreću u veliku provjeru firmi na području cijele Hrvatske. Objavili su kako će službenici Porezne uprave, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti, provoditi aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini.

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene Koronavirusom (COVID-19).

– Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja. Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu – stoji u priopćenju Porezne uprave.

(www.icv.hr, porezna-uprava.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content