POTICAJNA STANOGRADNJA Grad Virovitica pokreće POS izgradnju kuća u nizu

U želji da mladim obiteljima omogući stjecanje vlastitog doma u vlastitom gradu, Grad Virovitica pokrenut će program poticajne stanogradnje kuća u nizu.

U Virovitici se trenutno gradi više zgrada za višestambeno stanovanje, dok je izgradnja privatnih kuća potaknuta subvencioniranjem stambenih kredita od strane APN-a.

– Ovim programom Grad planira izgraditi kuće u nizu za sve one koji žele živjeti u svojoj kući, a slabijeg su imovnog stanja, ne žele se boriti s traženjem gradilišta, dozvolama, administracijom i majstorima, već dobiti ključ u ruke, useliti i otplaćivati kredit. Ovih dana Grad je dao u izradu idejno rješenje dva tipa kuća u nizu, za manju i veću obitelj. Grad ima gradilišta u svom vlasništvu na lokaciji u Ulici Stjepana Redera (ispod Feniksa), a za početak predložit će se izgradnja 10-tak takvih kuća s vlastitim malim dvorištem. U cilju da se osigura što manja cijena kvadrata kuće Grad je, u izračunu ukupne cijene nekretnine, spreman odreći se cijene zemljišta, izgradnje komunalne infrastrukture i komunalnog doprinosa, a eventualno i drugih troškova koji opterećuju izgradnju, rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Program poticane stanogradnje provodit će Razvojna agencija VTA, kao ustanova registrirana i certificirana za ove poslove. Nakon što se izradi idejno rješenje i prezentiraju buduće kuće, provest će se anketa o zainteresiranosti potencijalnih kupaca. Ako se pokaže da je interes još veći, isti model izgradnje kuća u nizu može se graditi u nastavku iste ulice.

– Grad Virovitica će dobiveno idejno rješenje staviti na uvid na svoju službenu stranicu kako bi zainteresirani mogli vidjeti parcele, izgled kuće, tlocrte i veličine prostorija i sl. te se i tako lakše odlučiti za prijavu, dodao je gradonačelnik I. Kirin. (www.virovitica.hr; fotografija: Ilustracija/www.pazman.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content