Premijer Andrej Plenković obišao Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković danas (utorak) tijekom radnog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji obišao je Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici. Riječ je o jednom od najvažnijih razvojnih projekta Virovitičko-podravske županije, vrijednom 41 milijun kuna koji se financira kroz Razvojni sporazum za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 36 milijuna kuna, a ostatak pokriva Virovitičko-podravska županija.

Premijer je Centar obišao u pratnji domaćina, župana virovitičko-podravskog Igora Androvića i gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina te njihovih suradnika, kao i ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, predstojnika premijerova ureda Zvonimira Frke Petešića, saborskih zastupnika Josipa Đakića i Vesne Bedeković te predsjednika proizvođačke organizacije “Mliječni put Hrvatske” Marija Rengela.

MG 3950

Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici prostire se na 1.500 četvorna metra i nudit će usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka, usluge probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora, usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika. Ukupna vrijednost investicije iznosi 41 milijun kuna, a projekt se provodi s partnerom Agronomskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, dok je zemljište Virovitičko-podravskoj županiji za gradnju darovao Grad Virovitica.

(www.icv.hr, vpz.hr; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”623387″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content