Priopćenje za medije Nezavisne liste Hrabro Orahovica o stanju u Gradu

Nezavisna lista HRABRO Orahovica poslala je priopćenje za javnost vezano uz stanje u Gradu Orahovici. Prenosimo ga u cijelosti.

– Gotovo 10 dana je prošlo od kako je stigao odgovor Ministarstva financija RH u kojem se smatra da su orahovačke sportske udruge tijekom 2020. godine imale pravo na sredstva za redovno financiranje iz Proračuna Grada Orahovice za 2020. godinu u kvartalnom iznosu od 150 tisuća kuna, odnosno 600 tisuća kuna godišnje, koliko je za sport bilo izdvojeno u Proračunu za 2019. godinu.

Nitko od odgovornih za ovaj propust nije se oglasio niti jednom riječju.

Smatramo da su svjesnim činom nefinanciranja sporta u svrhu zastrašivanja većeg dijela naših sugrađana dovodeći ih u zabludu i pod, očito, svaku cijenu ostanka na vlasti jedini odgovorni:

– tadašnja gradonačelnica Ana-Marija Petin,

– tadašnji predsjednik Zajednice sportskih udruga Igor Hozić (ujedno i vijećnik HSS-a)

– ostali vijećnici HSS-a i oni koji su svoje mjesto zbog nespojivih dužnosti morali prepustiti drugima s liste HSS-a, a to su: Marija Šafer (ujedno i pročelnica Grada Orahovice), Tomislav Petrušić, Dalibor Kovač, Lana Jurkin (ujedno i “voditeljica” Turističke zajednice grada Orahovice) i Marko Borić; koji su svojim radnjama podržavali obmanjivanje građana, a i svjedoci smo da se ni dan-danas nitko nije ogradio od čina uništavanja orahovačkog sporta Ana-Marije Petin i njenih izjava vezanih za isti

– te u konačnici i Radio Orahovica na čelu s Toninom Rađenovićem zbog konstantnog i upornog uvjeravanja slušatelja i čitatelja portala navedenog radija i prenošenja lažnih tvrdnji o nemogućnosti financiranja sporta gore navedenih, bez očito, ikakve provjere informacija.

Svojim lažnim tvrdnjama o nemogućnosti financiranja sporta, uz sve ostale neistine koje su nam svima svakodnevno prezentirane, gore navedeni na čelu s bivšom gradonačelnicom Ana-Marijom Petin su osim nepopravljive štete nanesene orahovačkom sportu ujedno i oštetili sve mlađe generacije te onemogućili razvoj mladih i ostalih sportaša.

Osim orahovačkih sportaša svih generacija koji su trajno oštećeni zbog isključivo osobnih interesa navedenih, također su i svi ostali vijećnici Gradskog vijeća grada Orahovice i njihove političke opcije, a time ujedno i mi, pripadnici Nezavisne liste Hrabro, posljednje dvije godine konstantno prozivani za mržnju prema našem gradu, omalovažavao se naš rad i osobno vrijeđalo do granice gdje se vijećnike u javnim objavama naziva citiramo-“ “pametnim” vijećnicima“ od strane gore navedenih. Smatramo da je u Orahovici politički život i iživljavanje nad životima naših sugrađanima od strane navedenih članova HSS-a i sada njihove bivše članice Ana- Marije Petin dotaknuo novo dno, za koje se očito ne smatraju odgovornima, a upravo odgovor Ministarstva financija RH ukazuje da apsolutno nitko drugi ne može biti i nije odgovoran za stanje u sportu u našem gradu.  Kao što je u jednoj od svojih “emotivnih” ispovijesti, koje je revno prenosila i Radio Orahovica, licemjerno konstatirao Igor Hozić, ovo je zaista “velika pobjeda politike nad sportom”.

S obzirom na to da sankcije za ovakvo provođenje politike očito ne postoje u našem pravosuđu, iako je šteta sportu trajno nanesena, iskreno se nadamo da ćemo svi zajedno na predstojećim izborima pokazati gdje je mjesto takvim osobama i njihovim nečasnim radnjama.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content