Pripreme za ribolovnu sezonu: U tijeku su radovi na uređenju Tvinovih ribnjaka

Dolaskom ljepšeg vremena započeli su i radovi na 6. 7. i 8. Virovitičkom ribnjaku koji su na korištenju Športsko ribolovnog kluba Tvin iz Virovitice. Svake godine u to doba ovo vrijedno društvo koje broji oko 70 članova, što seniora i seniorki, tako i kadeta te juniora i juniorki, započinje s uređivanjem ribnjaka i okoliša oko ribnjaka, no ove godine situacija zbog COVID 19 spriječava da se održavaju tradicionalne radne akcije članova, nego su na terenu nekolicina iskusnih članova.

Tako je bilo i u četvrtak kada smo na Tvinovim ribnjacima zatekli jednog od najiskusnijih i najaktivnijih članova društva Zdravka Mikeca koji zajedno sa svojim bratom Marijanom Mikecom već duži niz godina brine o ovom klubu. Taman kad smo dolazili, bager poduzeća “Brana” iz Virovitice, vadio je mulj iz mrijestilišta šarana iza 7. ribnjaka.

IMG 20210303 102938

– To je bilo prijeko potrebno učiniti kako bi se omogućilo što bolje mriješćenje ove popularne riblje vrste kojom obiluju sva tri Tvinova ribnjaka. Osim toga produbljivao se postojeći kanal unutar 6. ribnjaka koji je namjenjen za ribolov po sistemu “ulovi i pusti” i na kojem se redovno organiziraju županijska i međužupanijaska natjecanja. Osim toga valjalo je malo i poravnati nasip tako da natjecateljima, ribolovcima i izletnicima bude što ugodnije. Ovo je tek početak opsežnih radova jer uredit ćemo također i 7. i 8. ribnjak zamijeniti postojeće šahte, te sve pripremiti za početak “udarne” ribolovne sezone. Sve treba biti na svom mijestu – rekao nam je jedan od najvećih entuzijasta ove ribolovne družine Zdravko Mikec.

IMG 20210303 102751

Tvinovi ribnjaci dobro su poznati virovitičanima, ali i mnogobrojnim natjecateljima i gostima iz drugih županija. Da se tu dobro uloviti, ali i odmoriti u hladovini uz potok, odnosno kanal koji se proteže svim ribnjacima i ulijeva se u Ođenicu. Inače Tvinovi ribnjaci obiluju šaranom, amurom, velikom babuškom, linjakom, somom, štukom i ostalom bijelom ribom.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content