Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“ iz Pitomače pješačenjem obilježilo prvi dan proljeća

U subotu, 20. ožujka Rekreacijsko društvo „Zeleno srce“ iz Pitomače uputilo se na već tradicionalno pješačenje Bilogorom pod nazivom „Pozdrav proljeću“. Riječ je o prvoj aktivnosti, od godišnje 20-ak koje organiziraju. U subotu su se tako članovi, ali i njihovi gosti, okupili i krenuli putem Bilogore. Polazak je bio kod vikendice Alana i Snježane Pintarić u Aršanju, koji su aktivni članovi društva, prema vrhu Bilogore, a potom su se spuštali do Kladarskog brega, potom stazom natrag do Aršanja i početne točke. Staza je bila duga oko 6 kilometara, te je time obilježen prvi dan proljeća kao i početak rada Društva.

– Pješačenja su organizirana svake godine, barem dva do tri godišnje, ovo je prva ovogodišnja pješačka tura. To je jedna šetnja prirodom i zajedničko druženje svih onih koji se pridruže – rekao je predsjednik Društva Marijan Bajsar.

163281299 889200955253092 6347331614650028742 n

Društvo „Zeleno srce“ djeluje već dugi niz godina na području općine Pitomača, a bavi se organizacijom raznih rekreativnih aktivnosti. Kako kažu, cilj im je aktivirati svoje članove i sve mještane općine, pa i šire, da se bave sportom i rekreacijom vezane uz boravak u prirodi. Članova ima oko 60-ak, te svatko voli drugačiji oblik rekreacije i sporta pa tako organiziraju i vožnju biciklima, rafting, planinarenje, a u svoje aktivnosti uvrstili su i skijanje.

– Mislim da su ljudi željni i rekreacije i izaći malo iz kuće i svakodnevice, pa se tako nadam se da će ova godina biti bolja od prošle, da ćemo moći održati više naših aktivnosti. Vrlo sam zadovoljan odazivom mještana na ovo pješačenje i nadam se da ćemo tako nastaviti i tijekom cijele godine – poručio je predsjednik Marijan Bajsar.

(www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”624070″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content