Sedmaši iz Brlića učili japanski jezik: Online predavanje im održala nastavnica iz Japana

Prošli tjedan učenici 7.b razreda Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić na satu razrednika imali su priliku upoznati posebnosti japanskog jezika, kulturu, hranu i glazbu kroz razgovor i online predavanje gostujuće nastavnice engleskog jezika Kaori Matsumoto iz Japana.

Tijekom predavanja naučili su predstaviti se, pozdraviti, zahvaliti i napisati svoje ime na japanskom jeziku. Učenici su razgovarali o trenutno popularnom japanskom animiranom crtiću “Anime” koji se u japanskom obrazovanju često koristi kao edukativni materijal o njegovanju njihove kulture i baštine, dok u našoj sredini još nije pronašao određeno naličje. Kao odlični poznavatelji Anime crtića i serijala pokazali su se učenici Emanuel Malečić, Iva Dubac, Luka Šulentić i Lara Peradinović.

IMG 20210318 091307
Foto: M. Jurković

– Tijekom svog školovanja imala sam priliku boraviti u Pečuhu gdje sam usavršavala svoje znanje mađarskog jezika. Ondje sam, u ljetnoj školi mađarskog, upoznala Kaori, mladu nastavnicu engleskog jezika iz Japana s kojom se i dan danas redovito čujem. Povedena zainteresiranošću učenika za serijal japanskog animiranog filma “Anime” odlučila sam im donijeti, makar putem videopoziva, djelić Japana u svakodnevnu školsku rutinu. Nazvala sam Kaori putem Zooma, a prethodno smo dogovorile tijek i sadržaj predavanja. Učenici su s velikom pozornošću pratili svaku njezinu riječ. Naučili smo reći hvala na japanskom, kao i pozdraviti, ali i napisati svoje ime na japanskom jeziku. Također, smo naučili da su Japanci ljudi od riže koju jednu svakodnevno na razno razne načine. Nadam se da ću moći uskoro ugostiti i ostale prijatelje iz Turske i Francuske – rekla nam je Matea Jurković, nastavnica hrvatskog i mađarskog jezika u OŠ IBM.

(www.icv.hr, ak)

IMG 20210318 091256
Foto: M. Jurković

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content