Stanje u prometu prošlog tjedna: Najveća brzina i najviše promila zabilježeni na području općine Pitomača

Protekli tjedan se na području Virovitičko-podravske županije dogodilo 12 prometnih nesreća od kojih 10 s materijalnom štetom i 2 s nastradalim osobama, u kojima su 2 biciklista lako ozlijeđeni.

U nedjelju oko 19,30 sati je u Velikoj Črešnjevici došlo do pada 55-godišnjeg biciklista s bicikla u kojemu je lako ozlijeđen. Upravljao je tehnički neispravnim vozilom, bez svjetala i za vrijeme vožnje u noćnim uvjetima nije koristio reflektirajući prsluk niti bio opremljen nekom drugom reflektirajućom oznakom, a izvršenim alkotestiranjem kod njega je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,91 g/kg.

Nije bio jedini, protekli tjedan je kod 3 počinitelja prometnih nesreća utvrđena prisutnost alkohola u organizmu i sve 3 koncentracije su bile vrlo visoke, veće od 1,5 g/kg.

Utvrđeni prekršaji

Kao što je najavljeno, tijekom proteklog tjedna, od 08. do 14. ožujka 2021. godine, policijski službenici su u sklopu planiranih aktivnosti organizacije ROADPOL provodili pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima u kojima je 105 vozača, suvozača i putnika u vozilima sankcionirano zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, dok je 6 vozača sankcionirano zbog nepropisnog prijevoza djece.

U nedjelju, 14. ožujka 2021. godine od 10 do 18 sati je na području cijele Policijske uprave provedena akcija usmjerena na nadzor prekršaja 4 ubojice u prometu. U ovoj akciji je izvršen nadzor 122 sudionika u prometu kod kojih je utvrđeno i sankcionirano 85 prekršaja, od kojih 6 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 26 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa ili nepropisnog prijevoza djece i 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Ukupno je protekli tjedan utvrđeno i sankcionirano 350 prekršaja, od kojih 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i odbijanja alkotestiranja, 80 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 29 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 4 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 5 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu je utvrđena kod lako ozlijeđenog bicikliste u Velikoj Črešnjevici, a najveća brzina kretanja je utvrđena u nedjelju u 06,26 sati u Pitomači, na dionici D2 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h gdje je utvrđena brzina od 108 km/h kojim se kretao osobni automobil.

(www.icv.hr, PU viroviticko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content