STARTAJU ČETVRTOLIGAŠI Pitomača se na Gmanju želi revanširati Čazmi, Presečan visoko postavio letvicu

Ovog vikenda nastavlja se natjecanje u četvrtim nogometnim ligama, a nogometaši Pitomače svoj prvi proljetni susret igraju na domaćem terenu. Gost na Gmanju u susretu 16. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica bit će momčad desetoplasirane Čazme.

Nakon kvalitetno odrađenih priprema pitomački strateg Ivan Presečan visoko je postavio letvicu za proljetni dio prvenstva.

– Jedva čekamo prvi sudački zvižduk. Vrlo sam zadovoljan odrađenim pripremama, odaziv igrača na treninzima bio je izuzetno dobar, tako da spremni dočekujemo prvenstvo. I dalje ćemo težiti lijepom i brzom nogometu, pokušat ćemo se nadigravati sa svim momčadima u ligi i očekujem još bolje rezultate u odnosu na jesenski dio. Cilj nam je završiti u samom vrhu – kaže Presečan.

NASTAVAK POZITIVNE SERIJE

Ovog proljeća u “plavom” dresu neće biti napadača Antonija Babeca, koji je otišao u redove županijskog prvoligaša Podravca iz Sopja. Upravo je Babec bio najefikasniji u jesenskom dijelu prvenstva sa sedam pogodaka. Nikola Plavšić i Karlo Jakupec zabili su svaki po tri.

Svoju posljednju provjeru pred početak natjecanja nogometaši Pitomače imali su međusobnom trening utakmicom proteklog vikenda na novom pomoćnom terenu s umjetnom travom jer im je momčad Prekodravca iz Ždale s kojom su imali dogovoren pripremni susret otkazala doslovno u posljednji trenutak.

– Odigrali smo zanimljivu trening utakmicu u trajanju dva puta po 35 minuta. Igralo se opušteno, bez ikakvih dodatnih zadataka – rekao je Presečan i kroz smijeh dodao kako je na kraju pobijedila Zdelarova ekipa.

Pitomačani su jesenski dio sezone završili na visokom 5. mjestu sa sedam pobjeda, šest poraza i jednim neriješenim ishodom te 22 osvojena boda, što je 14 manje od vodećeg Ferdinandovca i 12 od drugoplasirane Bilogore 91′ iz Grubišnog Polja. Presečanovi igrači nastojat će ovog vikenda nastaviti pozitivnu seriju rezultata koju su jesenas završili laganom pobjedom u županijskom derbiju protiv Slatine (3:0 zgodicima Plavšića i Mateja Babića), a ujedno se revanširati Čazmi od koje su u prvom kolu na gostovanju izgubili s visokih 4:1.

Glavni djelitelj pravde u ovom susretu bit će Ante Vicić (Voćin). Prvi pomoćni sudac je Nikola Novak (Koprivnica), a drugi Marko Punčec (Koprivnica). Delegat je Ivan Tomić.

Utakmica se igra u subotu, 20. ožujka, s početkom u 15:30 sati.

(www.icv.hr, ts, foto: I. Bedeković)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content