STIGLE PISANICE Tradicionalni Mikeš pozdravlja prolaznike u centru Virovitice

Virovitica se oblači u blagansko ruho, a poseban “štih” atmosferi Uskrsa daju i simbolične, velike pisanice. Među njima posebno se ističu one s likom virovitičkog starosjedioca Mikeša, koji prolaznike pozdravlja na kružnom toku u centru grada, kao i ispred Gradske uprave.

Šetačima će biti zanimljiv i večernji đir gradom, budući da su postavljene i tri nove, šarene pisanice ispred Cvjetnog trga, a koje će svijetliti noću i davati poseban doživljaj centru grada. Ukrašavanje se nastavlja, kaže Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika.

IMG 20210323 085004 Custom– Ukrasima ćemo ove godine stvoriti posebnu Uskrsnu priču, koja se proteže kroz cijeli grad, od Šetališta Edite Schubert do Malog parka, s nizom detalja, ukrasa i šarenila. Vjerujemo da će svatko pronaći neki zanimljiv detalj za sebe, a sigurni smo da će ih djeca imati i više. Nastojali smo da ove godine, i zbog pandemije i cijele situacije, sukladno mjerama, građani ipak uspiju uživati u šetnji i kroz šarenilo i veselje dobiti onaj pravi doživljaj Uskrsa – ističe V. Honjek-Golinac.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content