Sunčana nogometna subota na stadionu Park: Papuk u posljednjoj provjeri petardom razbio Suhopolje

Sunčana subota, vrijeme kao stvoreno za nogomet. Molbe i zahtjevi HNS-a za nastavkom nogometnih natjecanja ugledali su svjetlo dana, a dozvolu Nacionalnog stožera civilne zaštite za odigravanjem utakmica već su danas iskoristili klubovi s područja Virovitičko-podravske županije.

Najjaču utakmicu kao posljednju provjeru pred početak proljetnog dijela sezone odigrali su na stadionu Park nogometaši Suhopolja i orahovačkog Papuka. Konačan rezultat, s obzirom na rang natjecanja ovih momčadi, nije iznenadio. Lagana pobjeda Orahovčana s visokih 5:1.

Domaća četvrtoligaška momčad bolje ulazi u susret i za prvu ozbiljnu prijetnju koristi slobodnjak s nekih dvadesetak metara od gostujućih vrata. Loptu je namjestio Enio Kirin, opalio “punom” i zatresao gredu. Nakon toga pokušava i Toni Hudoletnjak, probija lijevu stranu u svom stilu, ali njegov pokušaj nije bio dovoljno precizan za prvi gol na utakmici.

Za to se ipak prvi pobrinuo orahovački sastav. Momčad trenera Martina Majdenića složila je kontru i povela 1:0, a prvi pogodak Matije Matokovića označio je raspad sistema u igri domaće momčadi. S još dva brza pogotka iz dvije kontre Orahovčani imaju lagodnih 3:0. Strijelci su bili Marin Čavić i Marin Zdelar. Tih petnaestak minuta Suhopoljčani su praktički “nestali” s terena.

Odličnu priliku za 4:0 imao je Matoković, ali ovoga puta promašio je “nemoguće”. Momčad stratega Tomislava Filipovića ipak smanjuje u finišu prvog dijela. Povratnu loptu koristi Hudoletnjak i neobranjivo pogađa u same “rašlje” gostujućih vrata za 1:3.

Ekspresno je pao pogodak na otvaranju drugog dijela. Duga lopta na brzonogog Marina Čavića, njegova solidna “povratna” pred domaća vrata, a nakon flipera lopta se od domaćeg igrača odbija iza nemoćnog Tomića i Papuk ima 4:1.

Sljedećih petnaestak minuta mirne igre bez opasnijih prigoda, a onda nova kontra i orahovački trećeligaš vodi 5:1. Strijelac, pokazalo se kasnije i posljednjeg pogotka na utakmici bio je Matej Rukavina. Lijep potez vidjeli smo pred kraj utakmice, ovoga puta u režiji domaćeg vratara Tomića koji sjajno brani snažan udarac Matokovića iz jedanaesterca nakon nove nesmotrenosti u obrani “Grofova”. Nezadovoljstvo dosuđenim kaznenim udarcem malo je “pretjerano” izrazio Marko Sertić kojem sudac Vargović pokazuje drugi žuti karton i šalje ga u svlačionicu, a domaći ostaju s deset igrača.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. U domaćim redovima najviše su se istaknuli Hudoletnjak, Kucljak i novopridošli Akassou, dok će Filipović u narednim danima dodatno morati razbuditi ostatak svoje momčadi pred početak natjecanja 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Gostujući strateg Majdenić može i mora danas biti zadovoljan igrom svoje momčadi, koju sljedećeg vikenda u nastavku natjecanja 3. HNL Sjever čeka županijski derbi protiv Virovitice.

-Vrlo dobar ulazak u današnji susret. Otvorili smo utakmicu ranim pogotkom, nakon toga još dva brza gola i onda mali pad u igri koji je rezultirao i pogotkom u našoj mreži. Drugo poluvrijeme otvaramo slično kao i prvo brzim pogotkom. S naše strane agresivan pristup, čvrsta i gusta obrana, u napadu smo uglavnom težili kontrama i polukontrama, što je izgledalo jako dobro, ali moramo još malo popraviti realizaciju. Sve u svemu jedna izuzetno dobra utakmica i odlična provjera pred utakmicu s Viroviticom – rekao je nakon utakmice Martin Majdenić.

(www.icv.hr, ts)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content