U OBŽ 32 novopozitivna slučaja: Trojica pokušala prijeći granicu krivotvorenim PCR testovima

U zadnja 24 sata u osječkom KBC-u i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ obrađeno je 243 uzorka od kojih su 32 bili pozitivni na koronavirus. Najviše novopozitivnih osoba, njih 11, s područja je Osijeka, po četiri osobe su s područja Našica i Valpova, a po dvije osobe su iz Belog Manastira, Belišća, Bilja, Čepina i Darde.  Po jednu osobu bilježe Antunovac, Đurđenovac i Ernestinovo.

Na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe oboljele od Covida-19, i to 50 u Kliničkom bolničkom centru Osijek, od kojih je 11 na respiratoru, dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 974 osoba. Policijski službenici proveli su 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje na području Belog Manastira.

Utvrdili su također da su krivotvorene PCR testove predočili državljanin Srbije na Graničnom prijelazu Batina, kao i državljanin Srbije i državljanin Hrvatske (s prebivalištem u Srbiji) na Graničnom prijelazu Erdut. Isti su uhićeni te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici obavili su i 113 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content