U OBŽ od obrađenih 184, novopozitivna je 31 osoba, dvije su preminule

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 184 uzorka od kojih je 31 bio pozitivan na koronavirus.

Sedam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, četiri su s područja Đakova, po dvije s područja Bilja, Čeminca, Donjeg Miholjca, Erduta i Đurđenovca, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Čepina, Darde, Drenja, Ernestinova, Kneževih Vinograda, Našica, Petlovca, Šodolovaca i Vuke.

Na bolničkom liječenju nalazi se 76 osoba koje su oboljele od Covida-19, i to 57 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), a 19 pacijenata s tim oboljnjem nalazi se u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 75 i 83 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.846 osoba.

Policijski službenici proveli su 18 provjera osoba u samoizolaciji. U 17 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, dok je jedna dojava građana iz Čepina bila točna. Protiv osobe koja je kršila mjeru samoizolacije slijedi kriminalističko istraživanje za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Obavili su i 160 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenje mjera.

Postupajući po dojavi da osoba na području Osijeka učestalo krši odluku Stožera civilne zaštite koja se odnosi na obvezu nošenja zaštitne maske, policijski službenici su u trgovačkoj radnji zatekli tu osobu pri počinjenju prekršaja, za što joj je uručen obvezni prekršajni nalog.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 34 nadzora provođenja epidemioloških mjera (22 u ugostiteljskim objektima, 8 u prodavaonicama i 4 u trgovačkim centrima) pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content