U OŠ IBM u Orahovici postavljene tri rampe za osobe s invaliditetom: Župan Andrović najavio novu osnovnu školu u Orahovici

Tri nove pristupne rampe za osobe s invaliditetom dobila je OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Orahovici. Usto, sredstvima Virovitičko-podravske županije, obnovljeni su sanitarni čvorovi, prilagođeni osobama s invaliditetom. Sve to županijska je investicija vrijedna oko 500.000 kuna, a župan Igor Andrović i povjerenik Vlade RH Grada Orahovice Saša Rister, uz ravnateljicu OŠ Ivane Brlić Mažuranić Maju Škraba, obišli su ovu orahovačku školu (u istoj zgradi nalazi se i Srednja škola Stjepana Ivšića).

Riječ je o jednoj vanjskoj i dvije rampe koje se nalaze u unutrašnjosti škole. Ravnateljica Maja Škraba ovom prilikom je rekla kako je škola izuzetno zahvalna Županiji i županu Androviću, jer su prepoznali potrebe škole.

IMG 9847
Foto: K. Toplak

– Kao škola moramo biti pristupačni osobama s invaliditetom, ne samo djeci nego i svim drugim korisnicima. Našu školu trenutno pohađa jedno dijete kojem su upravo ovakve pristupne rampe potrebne za lakši dolazak do učionica i prostorija koje koristimo. Dobili smo 3 rampe, jednu vanjsku i dvije unutarnje, od čega je jedna unutarnja koso podizna platforma, a također smo preuredili i jedan sanitarni čvor, koji je sada u potpunosti prilagođen osobama s tjelesnim invaliditetom – rekla je Škraba.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović bio je zadovoljan viđenim, rekavši kako Županija kao osnivač gotovo svih osnovnih i srednjih škola na području županije, konstantno ulaže u školske objekte.

– Nakon što smo nedavno u Orahovici uredili sportsku dvoranu, na inicijativu ravnateljice Škrabe investirali smo upravo i u ove rampe, a sve kako bi osobama s invaliditetom olakšali pristup orahovačkoj osnovnoj školi. Naša je obveza i dužnost, svakom djetetu omogućiti što bolje i lakše uvjete obrazovanja – naglasio je Andrović.

IMG 9859
Foto: K. Toplak

No, kako u budućnosti, u istu zgradu ne bi išli i učenici osnovne i srednje škole, Virovitičko-podravska županija je krenula u projekt izgradnje nove osnovne škole u Orahovici.

– Želja nam je osigurati bolje uvjete školovanja u Orahovici, gdje danas, u istoj zgradi, u školu idu i osnovno i srednjoškolci, a u budućnosti bi svi išli na nastavu u jednoj smjeni. Očekujemo kako ćemo školu financirati kroz EU fondove. Virovitičko-podravska županija ima projekt za novu školu u Orahovici, vrijednost će joj biti oko 45 milijuna kuna i vjerujem da ćemo u narednom periodu u Orahovici izgraditi novu školu – zaključio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(vpz.hr, radioorahovica.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content