U Osječko-baranjskoj županiji novih 55 slučajeva: Preminule dvije osobe pozitivne na koronavirus

U zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije, u KBC-u Osijek i županijskom Zavodu za javno zdravstvo, obrađeno je 308 uzoraka od kojih je 55 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše novopozitivnih osoba, njih 14, ima prebivalište na području Osijeka, sedam je s područja Valpova, po pet Bilja i Đakova, po tri Čepina, Erduta i Našica, po dvije Donjeg Miholjca i Kneževih Vinograda, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Antunovca, Belišća, Čeminca, Ernestinova, Feričanaca, Koške, Petlovca, Petrijevaca, Semeljaca, Šodolovaca i Vladislavaca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 54 osobe koje su oboljele od COVIDA-19, i to 41 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 12 na respiratoru), dok je u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano 13 pacijenata s tim oboljenjem. Preminule su dvije osobe pozitivne na koronavirus u dobi od 73 i 78 godina. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.440 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i utvrdili tri kršenja te mjere (dva na području Postaje granične policije Dalj i jedan na području Policijske postaje Donji Miholjac). Obavili su i 127 nadzora ugostiteljskih objekata i nisu utvrdili kršenja.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content