U pol bijela dana napuhao 4,90 promila: Vozio bicikl, a trebao biti u komi

Prometnice Virovitičko-podravske županije imaju novog, neslavnog rekordera – riječ je o 33-godišnjem vozaču bicikla koji je jučer (nedjelja), u 13.25 sati u Pitomači zaustavljen na svom biciklu i to s čak 4,90 promila alkohola u krvi!

Vozača, koji je policiji otprije poznat po sklonosti da pod utjecajem akohola sjeda za bicikl, ophodnja je odmah sklonila s prometnice, kako sebi i drugima ne bi predstavljao opasnost u prometu.

Postavlja se pitanje kako je muškarac bio uopće u stanju voziti bicikl, s obzirom na utjecaj alkohola na organizam. Iako on ovisi od osobe do osobe, istraživanja pokazuju kako s 3 promila osoba više ne zna gdje se nalazi te da u tom stanju lako može doći do nesvjestice. Sa rastom koncentracije alkohola, sposobnosti se smanjuju – s 3,5 promila tako je moguće da čovjek padne u komu, a stanje u kojem se nalazi uspoređuje se s razinom kirurške anestezije.

U ovom konkretnom slučaju, s gotovo 5 promila alkohola u krvi, osoba bi, prema istraživanjima, bila u komi. Anesteziran alkoholom, ovaj vozač recidivist pokazuje tako da ne prkosi samo zakonima sigurnosti u prometu, već i biologiji.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content