U posljednja 24 sata 35 novopozitivnih na području Osječko-baranjske županije

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u posljednja 24 sata obrađeno je 363 uzorka od kojih su 35 bili pozitivni na koronavirus.

Najviše  novopozitivnih osoba, njih 13, naazi se na području Osijeka, po četiri su s područja Našica i Valpova, tri iz Belišća, po dvije iz Čepina, Darde, Donjeg Miholjca, Đakova i Marijanaca, a jedna je novopozitivna osoba iz Bizovca.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na bolničkom liječenju nalazi se 48 osoba oboljelih od koronavirusa, od kojih je 12 na respiratoru. U Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 6 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 876 osoba.

Policijski službenici proveli su 16 provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdili za tri osobe (dvije iz Osijeka i jedna iz Belišća). Obavili su i 174 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 64 nadzora provođenja epidemioloških mjera (34 u ugostiteljskim objektima, 12 u prodavaonicama, po 4 u pekarnicama i na benzinskim crpkama, 3 u trgovačkim centrima, a ostalo u drugim objektima). Pri tomu su utvrdili dvije nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content