U sklopu projekta “I oni su dio nas” Udruga tjelesnih invalida VPŽ zaposlila 10 žena koje će brinuti o 60 starijih i nemoćnih

U prostorijama Udruge tjelesnih invalida Virovitičko-podravske županije danas (ponedjeljak) potpisani su ugovori sa 10 žena zaposlenih u sklopu projekta “I oni su dio nas” prijavljenog na Poziv “Zaželi – program zapošljavanja žena – Faza II”.

Cilj projekta je osnaživanje pripadnica ciljane skupine, žena u nepovoljnom položaju kroz zapošljavanje i edukaciju te poboljšanje kvalitete života i smanjenje socijalne isključenosti starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju.

Projekt će trajati 16 mjeseci, a žene će biti zaposlene na 12 mjeseci te će kroz to vrijeme obilaziti 60 starijih i nemoćnih korisnika na području Virovitičko-podravske županije.

156012794 165491298592421 3539523013211844094 n

– Pomagat će im u svakodnevnim aktivnostima što se tiče kuhanja, čišćenja, odlaska kod doktora i svega što im bude trebalo – rekla je predsjednica Udruge Mirjana Žagar.

Vrijednost projekta je 916.000 kuna i sufinanciran je bespovratnim sredstvima Europske unije. U sklopu projekta žene će proći edukaciju za gerentodomaćice, čime će se povećati njihova zapošljivost.

– Nakon završetka ovog projekta, prijavit ćemo se i kada bude krenula faza III programa Zaželi. Trudit ćemo se da nastavimo i dalje s ovakvim projektima, jer istovremeno omogućujemo zaposlenje teško zapošljivim ženama i pomoć starijim i nemoćnim osobama u svakodnevnim situacijama koje im predstavljaju problem – rekla je predsjednica Mirjana Žagar.

(www.icv.hr, ib)

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content