U Slatini obilježen Svjetski dan pripovjedanja: Pobjedu odnijela Tehnička škola Virovitica

U Srednjoj školi Marka Marulića Slatina u petak, 19. ožujka, organizirano je online druženje učenika osnovnih i srednjih škola kroz osmišljavanje i pripovijedanje priča na engleskom jeziku.

Svjetski dan pripovijedanja svake godine na prvi dan proljeća okuplja sve veći broj zaljubljenika u priče diljem svijeta, a ove se godine obilježavanju pridružila i Virovitičko-podravska županija.

Sve je poteklo od ideje profesorice engleskog jezika Sanje Špoljarić i pretvorilo se u zabavan događaj koji je okupio 54 učenika iz osam osnovnih i srednjih škola organiziranih u ukupno 13 timova. Učenike je pratilo 10 mentora, a događaj je podržala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Virovitičko-podravske županije Martina Bunić.

SS MM

Nagrade za učenike osigurala je izdavačka kuća Alfa. Ukratko, učenici su u timovima trebali osmisliti originalnu priču na zadani naslov te ju posebnom vještinom pripovijedanja približiti svojim slušateljima.

Jedan od ciljeva bio je istaknuti vještinu pripovijedanja koja je još od davnih vremena bila od neprocjenjive važnosti i jedan od rijetkih oblika zabave, a dobri pripovjedači bili su osobiti pojedinci, jer su shvaćali kakvu snagu imaju riječi. U današnje vrijeme vještina govorenja nikako nije izgubila na važnosti te bi se trebala poticati kao obvezan dio obrazovanja svakog učenika i jedna od najvažnijih moći koju oni mogu posjedovati.

Budući da se sve odvijalo na engleskom jeziku, ovaj je događaj postigao još jedan cilj – promicanje važnosti učenja stranih jezika, a svi su učenici dokazali da samouvjereno vladaju ovim jezikom u pisanju i govoru te da je engleski jezik dio njihovog svakodnevnog života. Važno je istaknuti da su se osnovnoškolci zavidnom razinom jezika pokazali ravnopravnim suparnicima srednjoškolaca.

SS MM

Škole koje su dan provele u druženju kroz priče bile su: OŠ Eugena Kumičića Slatina (tri tima), Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica (dva tima), OŠ Ivana Brlić-Mažuranić Virovitica, Strukovna škola Virovitica, Katolička gimnazija Virovitica, Srednja škola Marka Marulića Slatina (dva tima), dok je pobjedu odnijela jedna od dvije ekipe Tehničke škole Virovitica svojim osebujnim načinom pripovijedanja.

Svi sudionici su pozitivno ocijenili aktivnosti te izrazili želju za druženjem i sljedeće godine. Jedino žaljenje koje su svi imali je nemogućnost druženja uživo, a ne putem video poziva te je izražena nada da to bude moguće za godinu dana.

(www.icv.hr, adf, sš, SŠ Marka Marulića Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content