U zadnja 24 sata na koronavirus u Osječko-baranjskoj županiji novopozitivna 21 osoba

Freepik

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata obrađeno je 318 uzoraka od kojih je 21 bio pozitivan na koronavirus.

S područja Osijeka su četiri novopozitivne osobe, dvije su iz Našica, a po jedna je s područja Antunovca, Belog Manastira, Erduta, Ernestinova, Darde, Donjeg Miholjca Đurđenovca, Kneževih Vinograda, Koške, Magadenovca, Marijanaca, Petrijevaca, Podravske Moslavine, Valpova i Vladislavaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Na bolničkom liječenju nalazi se 55 osoba oboljelih od Covida-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (11 na respiratoru), a 7 je pacijenata s tim oboljenjem hospitalizirano u Općoj županijskoj bolnici Našice.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 87 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 891 osoba.

Policijski službenici proveli su 21 provjeru osoba u samoizolaciji i 146 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 40 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u ugostiteljskim objektima, pri čemu su utvrdili pet nepravilnosti te izrekli naloge za njihovo otklanjanje.

(www.icv.hr, tj)