U Virovitici obilježen Nacionalni dan invalida rada

Danas (četvrtak) Udruga invalida rada Virovitica građanima je predstavila svoj rad i aktivnosti na otvorenom štandu ispred Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica. Predsjednica Marija Kelečić, članovi i volonteri su odgovarali na upite zainteresiranih prolaznika i dijelili letke i brošure s informacijama o udruzi.

Povod druženju bilo je obilježavanje Nacionalnog dana invalida rada, koji se obilježava 21. ožujka. Tom prigodom se želi dodatno skrenuti pozornost šire javnosti na probleme s kojima se susreću invalidi rada, a posebno se želi ukazati na potrebu provođenja aktivnosti prevencije nastanka novih invalida rada.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, invalida rada u Hrvatskoj ima 107.357 korisnika invalidskih mirovina i naknada s naslova ozljede na radu i profesionalne bolesti. Organiziranim aktivnostima povodom obilježavanja Nacionalnog dana invalida rada Hrvatski Savez udruga invalida rada i udruge invalida rada diljem Hrvatske žele ukazati na važnost prevencije nastanka invaliditeta upravo provedbom propisanih mjera zaštite na radu. Jedna od važnih djelatnosti Udruge invalida rada Virovitica je i provođenje projekata i programa kojima se doprinosi boljem položaju invalida rada i osoba s invaliditetom, te starijih i nemoćnih osoba u Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.icv.hr, uir)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content