Udruga kuhara grada Orahovice postala Udruga kuhara i slastičara grada Slatine, Šafar ostao predsjednik

Nakon 10 godina dugog i uspješnog rada, Udruga kuhara grada Orahovice promijenila je ime i sjedište. Od izborne skupštine koje je održana u Slatini Udruga nosi novi naziv – Udruga kuhara i slastičara grada Slatine, sa sjedištem u istom gradu.

– S obzirom na to da nam se pridružio velik broj članova iz Slatine, čelništvo tog grada na čelu s gradonačelnikom Denisom Ostrošićem širom je otvorilo gradska vrata. I ja sam se osobno preselio u taj grad, a nakon isteka mandata na čelu Udruge kuhara grada Orahovice, kolegama od tamo ponuđen je nastavak vođenja Udruge za koje nije bilo interesa. Na izbornoj skupštini Upravni odbor predložio je da Udruga ostane isto tijelo samo s novim imenom i sjedištem što je jednoglasno prihvaćeno – kaže predsjednik Dražen Šafar.

– Imali smo svega pet odrađenih sadržaja zbog poznatih epidemioloških razloga koji su se odrazili posebno na nas kuhare i ugostitelje. Dva za nas iznimno važna događaja bila su sudjelovanje na svjetskoj IKA kulinarskoj Olimpijadi u Stuttgartu gdje je naša Sandra Jadek osvojila odličnu srebrnu medalju, a ja diplomu u kulinarskoj umjetnost. Krajem godine održano je i online Državno kulinarsko prvenstvo gdje je Sandra Jadek osvojila zlatnu medalju u disciplini pettit four – rekao je Šafar.

Nakon što je potvrđeno novi me i sjedište udruge, uslijedili su izbori za novo vodstvo. Na prijedlog Upravnog odbora, Skupština je jednoglasno izabrala Dražena Šafara za predsjednika, Sandru Jadek za dopredsjednicu, dok su u Upravni odbor još izabrani Zoran Putniković, Ivan Grepo, Snježana Logarušić, Sanela Bubaš i Vladimir Grgurić. Novi nadzorni odbor čine Željko Jadek kao predsjednik, te članovi Vjekoslav Hunjet i Danira Vinković.

– Hvala svim članovima koji su mi dali novo povjerenje jer ponavljam, ovo je isto tijelo Udruge samo je naziv novi. Ove godine ako dozvole epidemiološki uvjeti organizirat ćemo naš tradicionalni Zlatni Orah, u planu je još nekoliko lijepih i kvalitetnih sadržaja, no vidjet ćemo. Pozivamo sve mlade kuhare iz Slatine, Orahovice i okolice, da nam se pridruže kako bi zajedno očuvali plodnu i bogatu gastronomiju Virovitičko-podravske županije i ovoga dijela Slavonije – zaključio je Šafar.

Skupštini je nazočio i gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić rekavši kako je Slatina ovom udrugom dobila jako puno.

– Iako mi je žao što je ova uspješna Udruga napustila grad u kojem je ponikla i kojemu je donijela ogromnu promidžbu, s druge strane sam presretan što je za nastavak svog puta izabrala Slatinu. Sudjelujući u organizaciji prethodnog Zlatnog Oraha uvidio sam kako se radi o ljudima s velikom i odličnom vizijom koji Slatini mogu donijeti puno, ne samo u grani gastronomije već i turizma i gospodarstva. Hvala čelnicima Udruge što su izabrali Slatinu i vjerujem kako će joj ovaj grad biti dobar oslonac – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content