Uz pomoć Domagoja Vide, Miholjac krenuo u izgradnju modernog stadiona i suvremenog nogometnog centra

Premda Donji Miholjac ima dugu nogometnu tradiciju, što je prošle godine i potvrdio obilježavanjem 100-godišnjice igranja te 75 godina postojanja Nogometnog kluba Jedinstvo, uvjeti za održavanje utakmica i treninga potpuno su neadekvatni i minimalni.

Naime, zub vremena učinio je svoje na stadionu i prostorijama nogometnog kluba, sagrađenim 1950-ih godina, koje zbog dotrajalosti više nije moguće obnoviti, pa je Jedinstvo u suradnji s HNS-om i Gradom Donjim Miholjcem krenulo u projekt izgradnje nove sportsko-rekreacijske zgrade s pratećim sadržajima, već popularno prozvan “Novi Nogometni centar”.

Prema riječima gradonačelnika Gorana Aladića u planu je izgradnja glavnog nogometnog igrališta prema standardima za 3. HNL te FIFA standardima, pomoćnog nogometnog igrališta, pomoćnih terena za futsal, pomoćnih trenažnih terena, atletske tartan-staze te stadionskog objekta s tribinom za 380 gledatelja.

Stadion 2

Stadionski objekt sadržavat će četiri svlačionice za sportaše, teretanu, caffe-bar, sanitarne čvorove za sportaše i gledatelje, svlačionicu za suce i delegate, ambulantu, prostor za medije, klupske prostore te VIP salon. Svi tereni bit će osvijetljeni, a oko kompleksa bit će pripadajući parking za automobile i autobuse. Nogometni centar bit će se na postojećem terenu sadašnjeg stadiona.

-Glavna kvaliteta cijelog Nogometnog centra Nogometnog kluba Jedinstvo je ambicioznost, a ne megalomanija. Ono što će ga činiti ostvarivim i što potencira njegov uspjeh s jedne strane je prilagođenost potrebama stanovnika i veličine grada Donjeg Miholjca, a s druge strane mogućnost korištenja i nekim drugim korisnicima, nogometašima i sportašima, profesionalcima i amaterima iz drugih gradova i općina, bilo to u komercijalne svrhe ili iz prijateljskih, odnosno natjecateljskih namjera – rekao je za medije gradonačelnik Goran Aladić, dodavši kako će novoizgrađeni kompleks dati prostoru u kojemu se nalazi nov, prihvatljiv i prepoznatljiv identitet.

No, procjenjuje se kako će za taj projekt biti potrebno osigurati financijska sredstva u rasponu od sedam do deset milijuna kuna pa će realizacija biti višegodišnja i u fazama.

– Za ovakvo kapitalno ulaganje trebat će tražiti financijere. Projekt je, istina, već osigurao podršku Hrvatskog nogometnog saveza, a zainteresiran je i nogometaš Domagoj Vida. Razgovori s Vidom su započeti 2017. i nastavljeni svake godine kada bi došao u Donji Miholjac. Domagoj je voljan sudjelovati u cijeloj ovoj priči, a i Gradu Donjem Miholjcu je u interesu osigurati kvalitetne uvjete za rad Nogometnog kluba Jedinstvo – istaknuo je gradonačelnik.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content