Važna obavijest TVIN-a svim udjeličarima i radnicima: Osigurano izravno strano ulaganje od najmanje 5 milijuna eura i naknada za udjele od najmanje 716 kuna

Uprava, Nadzorni odbor, predsjednik Radničkog vijeća, predstavnici Sindikata TVIN-a, te predsjednik Udruge malih udjeličara TVIN poslali su priopćenje u kojemu se obraćaju udjeličarima i radnicima tvrtke. Naime ističu kako je TVIN osigurao izravno strano ulaganje od najmanje 5 milijuna eura te udjeličarima koji žele prodati udio naknadu od najmanje 716, odnosno 735 kune uz čvrsto jamstvo proizvodnje namještaja za izvoz, a ne poluproizvoda. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Dragi udjeličari i radnici TVIN-a,

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Uprava, Nadzorni odbor, predsjednik Radničkog vijeća, predstavnici Sindikata TVIN-a, te predsjednik Udruge malih udjeličara TVIN vas skupno obavještavaju da su u tijeku pregovori s dva ozbiljna partnera.

Trenutna neto imovina TVIN-a (nekretnine, pokretnine, kupci, biznis, kvota i dr.) kada bi se podijelila po svakom pojedinom udjelu vrijedi najmanje 716 kuna, stoga svaka cijena ispod navedene znači prodaju udjela ispod stvarne tržišne vrijednosti. Uprava TVIN-a odbacuje sve navode o stečaju i nelikvidnosti.

Određeni pojedinci koji žele naštetiti TVIN-u, a na svoju korist zlonamjerno manipuliraju udjeličarima s navodom da ako se udjeli ne prodaju odmah po bilo kojoj cijeni da kasnije neće dobiti nikakvu naknadu. Isprazne fraze „zadnjeg vlaka“ koje određene osobe citiraju imaju očigledni cilj spriječiti strane investicije u Republiku Hrvatsku, a upravo je TVIN i kvaliteta njegovih proizvoda bio garant pisma namjere stranih ulagača.

U tijeku su pregovori s dva partnera, jedan grupacija društava g. Gianbatiste Bersanellija s cijenom od 716 kuna po udjelu uz jamstva za ulaganje od 5 milijuna eura, dok su započeti i pregovori s proizvođačem namještaja 3S Franken mobel GmbH koji nudi cijenu od 735 kuna po udjelu uz ulaganja od 6 milijuna eura. 3S Franken mobel GmbH je partner TVIN-a i proizvođač namještaja s godišnjom dobiti od 9 milijuna eura, prisutan na tržištima Europe, te u pismu namjere iskazuje zadovoljstvo TVIN-ovim proizvodima i TVIN-ovim djelatnicima. Želja ponuđača je da razvija proizvode i osigura TVIN-u konkurentnost za desetljeća.

TVIN obustavlja pregovore s ponuditeljima koji nude cijenu udjela nižu od 716 kuna, te koji nemaju mogućnosti financijske potpore daljnjem razvitku TVIN-a. Uprava i Nadzorni odbor TVIN-a će u pregovorima osigurati udjeličarima (koji žele prodati udjele) najmanje tržišnu cijenu za otkup udjela o čemu će dalje transparentno izvještavati.

Još jednom se pozivaju svi udjeličari da ne prodaju svoje udjele po cijeni nižoj od 716 kuna.

Mole se udjeličari koji žele prodati svoje udjele po najmanje tržišnoj cijeni da pristupe u TVIN radi predbilježbe svojih udjela za prodaju osobi za koju TVIN predloži kao najpovoljnijeg strateškog partnera po završetku pregovora.

Pismo namjere društva 3S Franken mobel GmbH prenosi se svima u cijelosti.

Poštovani, 

Dame i gospodo, dragi suradnici firme Tvin,

Šaljemo vam ovaj dopis na temelju nama javljenog stanja firme Tvin kako bi vam objavili naše namjere. Vaše poduzeće nam je poznato godinama, a u novijoj povijesti smo započeli poslovnu suradnju sa rastućom tendencijom.

Kako Tvin posjeduje jedinstvene mogućnosti i ima vrlo dobre djelatnike, želja nam je da tako ostane i u budućnosti, rado bi vas podržali svojim angažmanom.

Naša tvrtka 3S Frankenmobel posjeduje više proizvodnih pogona u Poljskoj, Bjelorusiji i Ukrajini. Poslujemo sa vrlo dobrim uspjesima na tržištima Njemačkog govornog područja i zapadne Europe.

Zaista smo zainteresirani kod firme Tvin zauzeti ulogu partnera.

Nudimo slijedeće:

– da svim udjeličarima ponudimo otkupnu cijenu po 735,00 HRK po udjelu

– Investirat ćemo u Tvin u nove strojeve

– razvijat ćemo nove proizvode te osigurati Tvinu konkurentnost za slijedeća desetljeća.

Kada govorimo o redu veličina možete polaziti od toga da ćemo u narednim godinama uložiti najmanje 4-6 miliona €. 

Molim da obavijestite udjeličare o našim namjerama, te bi se radovali mogućnosti da se osobno predstavimo”

(www.icv.hr)