VIDEO Kad životinje uživaju: Pogledajte kako izgleda „špica“ na kojoj se okuplja divljač na Papuku

Foto: screenshot

Park prirode Papuk omiljeno je izletište za obitelji, planinare, istraživače prirode, no prvenstveno je to dom brojnim biljnim i životinjskim vrstama. Svijet je to i često skriven od očiju šetača, pa je svaka prilika za uvid u njega posebna, osobito kada se životinje mogu vidjeti u svom opuštenom izdanju. Upravo takve zabilježila ih je jedna od kamera rendžera Parka prirode Papuk, koja je otkrila pravu „špicu“ za životinje na visinskim dijelovima ove slavonske planine.

Na snimkama koje vam donosimo jasno se vide divlje svinje i jelenska divljač, no rendžeri nam otkrivaju kako se ondje često okupe gotovo sve životinje koje žive na ovom području, dakle, i košuta, jelen, tele, pa i cijele obitelji divljih svinja.  Da su ih zabilježile kamere i da su zvijezde ne znaju ni vjeverice, jazavac, pa i vuk (o kojem smo već pisali), a koji se također nerijetko pojave u kadrovima koje snimaju kamere Parka prirode Papuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Ove prizore zacijelo nećete moći često vidjeti uživo, pa vas pozivamo da zavirite u četiri videozapisa, a sve kako bi slijedeći put s još više pažnje šetali ovim posebnim područjem. Ne jer se potrebno bojati divljine, već kao podsjetnik da su u prirodi biljke i životinje domaćini, a svi mi samo – gosti.

(www.icv.hr, mlo, video: Park prirode Papuk)