Virovitica u akciji „Sat za planet Zemlju“: U subotu na sat vremena se gasi javna rasvjeta u gradu i prigradskim naseljima

Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF i ove će godine u akciji „Sat za planet Zemlju“ ujediniti milijune ljudi diljem svijeta koji će tako pokazati svoju predanost planetu.

Najvećoj svjetskoj globalnoj inicijativi protiv klimatskih promjena, koja je 2007. godine pokrenuta u Australiji, već tradicionalno pridružit će se i Grad Virovitica koji je od samih početaka dio akcije. Tako će ove subote (27. ožujka) od 20,30 do 21,30 sati na području grada i prigradskih naselja biti ugašena javna rasvjeta.

Također, WWF poziva građane da se virtualno pridruže Zoom događaju, čiji je moto “Pokreni se za planet”, a koji će se održati u vrijeme Sata za planet Zemlju (od 20,30 sati).

– Ove godine je Sat za planet Zemlju usmjeren na govor o klimatskim promjenama, čijih smo posljedica sada svjesniji nego ikada prije. Prethodnu godinu su obilježili brojni ekstremni vremenski događaj poput porasta temperatura, zagađenosti rijeka, češćih šumskih požara, pojave novih zaraznih bolesti – svi su oni povezani s klimom i imaju izravan utjecaj na čovječanstvo. Gašenjem svjetala simbolično ukazujemo na klimatske probleme koji postoje, a u čijem suzbijanju svatko od nas ima važnu ulogu, ističu u WWF Adria koja je dio globalne mreže WWF.

(virovitica.hr, wwfadria.org)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content