Virovitičko-podravska županija trenutno bilježi najmanji broj zaraženih koronavirusom u Hrvatskoj

Prema podacima stranice koronavirus.hr, na području Virovitičko-podravske županije trenutno je najmanje aktivnih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 u Hrvatskoj. Sukladno tome, za očekivati je kako će Ministarstvo vanjskih poslova Njemačke i njemački Institut za zdravstvo Robert Koch i Virovitičko-podravsku županiju označiti „zelenom oznakom“, čime će se ukinuti negativno upozorenje za putovanja u nju.

U ovo vrijeme prije godinu dana, Virovitičko-podravska županija je bila jedina HR županija bez zaraženih osoba koronavirusom. Tek je 29. ožujka detektiran prvi slučaj. Godinu dana nakon, Virovitičko-podravska županija bilježi najmanji broj aktivno zaraženih osoba u Hrvatskoj.

kovid tablica

– Zahvaljujem se stanovnicima Virovitičko-podravske županije na pridržavanju mjera, jer održavanje distance, uz korištenje maski, dok nam ne dođu značajnije količine cjepiva, ključ je što manjeg broja zaraženih, a potom i oboljelih osoba – naglasio je načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ, zamjenik župana Marijo Klement, apelirajući još jednom na pridržavanje epidemioloških mjera.

(www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content