Započinju nove investicije na području Miholjštine: Podgajcima Podravskim pristupna cesta, parkiralište i dogradnja ribičkog doma

Izgradnja parkirališta sa zapadne strane Dječjeg vrtića Pinokio u Donjem Miholjcu, počet će slijedećeg tjedna, a to je projekt kojim će se, prema najavi gradonačelnika Gorana Aladića, riješiti problem parkiranja prilikom dovođenja i odvođenja djece iz vrtića. Dovršetak radova predviđen je za mjesec i pol dana, a ukupna vrijednost radova iznosi 425.146 kuna.

No to je tek prva investicija u koju, s dolaskom lijepog vremena, kreće grad koji redovito ulaže i u svoja naselja. Za Podgajce Podravske, predviđene su dvije investicije, Riječ je o gradnji parkirališta i pristupne ceste mjesnom groblju te dogradnji ribičkog doma. Radovi na pristupnoj cesti, vrijedni 332.297 kuna, kreću sredinom sljedećeg tjedna i trebali bi biti gotovi do kraja travnja.

– Dobit ćemo parkirališni prostor na groblju i pristupnu cestu tom prostoru s državne ceste Osijek – Donji Miholjac. Radit će se i proširenje mjesta gdje se skreće s državne ceste prema samom parkingu – pojasnio je gradonačelnik Aladić.

Dodao je i kako bi za nekoliko dana, trebao startati projekt dogradnje ribičkog doma u Podgajcima Podravskim, vrijedan 372.555 kuna, a na koji ribiči čekaju više od 20 godina.

–.Uspjeli smo riješiti sve preduvjete da se taj dom proširi da bismo ribičima pružili primjerene uvjete za njihov rad. Ribičko društvo u Podgajcima Podravskim jedno je od aktivnijih na području grada i njegovi članovi zaslužili su da im se dom proširi – naglasio je za medije Aladić.

Uz sve te investicije, donjomiholjački gradonačelnik je za sljedeći tjedan najavio i početak radova na rekonstrukciji nogostupa u naseljima Radikovci, Miholjački Poreč, Golinci i Donji Miholjac. Vrijednost projekta je više od pola milijuna kuna, a Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u njemu sudjeluje sa 150 tisuća kuna.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content