Župan Anušić u Našicama: OBŽ investirala čak 80 milijuna kuna za energetsku obnovu, zdravstvo, ceste, školske obroke i druge potrebne sadržaje

U zadnje četiri godine Osječko-baranjska županija ostvarila je čak 80 milijuna kuna izravnih investicija na području Grada Našica, i to uglavnom za projekte koje je vodila i financirala kroz fondove Europske unije. Tako je za projekte u zdravstvu osigurano 37,06 milijuna kuna, a za projekte energetske obnove 25,08 milijuna kuna (za bolnicu i četiri škole).

Za sufinanciranje školskog obroka na području grada Našica, Županija je izdvojila 2,38 milijuna kuna, a u rekonstrukciju i opremanje sportskih terena i dječjih igrališta uloženo je 1,26 milijuna kuna.

16 Custom

Uprava za ceste OBŽ financirala je radove u vrijednosti 6,51 milijuna kuna, a ove godine planira uložiti još 1,5 milijun kuna.

Neke od aktualnih projekata na području Grada Našica obišao je danas (26.ožujka) župan Ivan Anušić, u pratnji gradonačelnika Josipa Miletića, predsjednika Gradskog vijeća Krešimira Kašube i njihovih suradnika.

Prvo su posjetili Opću županijsku bolnicu Našice gdje su u tijeku radovi na energetskoj obnovi u vrijednosti 11,23 milijuna kuna, a potom novu zgradu Doma zdravlja čija je izgradnja vrijedna 4,33 milijuna kuna financirana kroz projekt ”Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ”.

– Osječko – baranjska županija sufinancira projekte na području svih jedinica lokalne samouprave i na taj način želimo podizala kvalitetu života i osiguravati ravnomjeran razvoj svih područja, kako velikih gradova tako i najmanjih općina – rekao je župan Ivan Anušić.

Pomoćnica ravnatelja za kvalitetu OŽB Našice dr. Ljiljana Hodak zahvalila je županu istaknuvši kako našička bolnica od osnutka do sada nije imala tako velike investicije.

– Njima je povećana ukupna kvaliteta rada, i to ne samo za djelatnike nego i za sve pacijente koji gravitiraju ovoj bolnici, koja je trenutno i sekundarni centar za smještaj Covid bolesnika na području Osječko-baranjske županije- dodala je.

1 1 Custom

A za slučaj potrebe dodatnih kapaciteta za smještaj Covid pacijenata, ”čuva” se nova zgrada Doma zdravlja u Našicama, koja je inače predviđena  za specijalističke ordinacije; medicinu rada, ginekologiju i patronažnu službu

– Iako je kupljena oprema, zgrada još nije useljena jer se čuva ukoliko Opća županijska bolnica bude morala osigurati dodatne kapacitete za smještaj Covid bolesnika – naglasio  je Mate Lukić, ravnatelja Doma zdravlja OBŽ

– Sinergija u radu i kvalitetno korištenje europskih, nacionalnih, županijskih i vlastitih sredstava i resursa rezultirali su s više od 600 milijuna kuna ulaganja u grad Našice. Broj zaposlenih u gradu porastao s 4.500 na oko 5.000, a stopa nezaposlenosti u ovom mandatu se upola smanjila. Europskim sredstvima uspjeli smo generirati nova radna mjesta, a svako novo radno mjesto znači ostanak mladih u našem gradu, i to ćemo raditi i u narednom razdoblju – istaknuo je gradonačelnik Josip Miletić te zahvalio županu Anušiću na potpori.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content