3. HNL SJEVER Virovitica se “vratila iz mrtvih” i uzela bod, gosti iz Virja ispustili tri pogotka prednosti

U 20. kolu 3. hrvatske lige Sjever na terenu Sportskog centra Vegeška nogometaši Virovitice remizirali su posljednjeplasiranom momčadi lige Podravcem iz Virja 4:4.

Do ovoga kola gosti su osvojili samo dva boda, a u subotnjem susretu bili su nadomak prve ovosezonske pobjede. Na samom početku gosti su ostali bez svog prvog vratara Jasmina Ramaja, koji je zbog ozlijede morao napustiti teren.

MG 9492

U prvih tridesetak minuta domaće momčadi kao da nije bilo na terenu. Gosti su dominirali i koristeći pogreške domaćeg sastava poveli 3:0. U 23. minuti Eugen Jelić Balta koristi ubačaj s lijeve strane i glavom ubacuje loptu uz stativu za 1:0. Četiri minute kasnije ubačaj s druge strane koristi Nikola Tuba i gosti vode 2:0, a u 32. minuti jedna je lopta ”izmigoljila” domaćem vrataru Mariju Maroševiću što koristi Leo Kovačić za gostujuću prednost od tri zgoditka. Viroviticu je probudio Josip Ivačić. Iskoristio je poklon loptu domaće obrane i u solo prodoru svladao gostujućeg čuvara mreže Slavena Jarneca u 42. minuti. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela, s boka na 3:2 smanjuje najbolji domaći strijelac Nikola Suvajac.

MG 9467

Na početku drugog dijela u igru ulaze Dorian Mikičić i Slaven Marković, a njihovim ulaskom kao da se  na terenu pojavila neka druga, agresivnija, momčad u narančastim dresovima. U dvije sporne prilike sudac Marko Đurđek, usprkos domaćim očekivanjima, nije pokazao na bijelu točku. U svom prvom prodoru na domaću polovicu terena u drugom dijelu gosti su izborili slobodan udarac s boka. Ponovo su igrači u crvenim dresovima viši i Leo Kovačić svojim drugim zgoditkom dovodi Podravac u prednost 4:2. Domaći igrači se nisu predavali te kreću u nove napade. Domagoj Vučemilović – Jurić glavom smanjuje na 4:3, a tri minute prije kraja, najbolji u domaći redovima, Rok Horaček, postavlja konačan rezultat 4:4. Vidjeli smo tako dva lica domaće momčadi, u prvom dijelu beskrvno i anemično, a u drugom borbeno, koje je na kraju i donijelo bod u ogledu s kvalitetnim gostima iz Virja koji igraju puno bolje nego što to pokazuje njihova pozicija na tablici.

MG 9452

3. HNL Sjever, 20. kolo:

Virovitica- Podravac Virje 4:4

Najbolji u redovima Virovitice: Rok Horaček.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”628122″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content