AEROKLUB VIROVITICA Dinko Kopas 20. na Otvorenom prvenstvu Novog Sada: Cilj je izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu

U sklopu priprema Hrvatske reprezentacije u preciznom slijetanju parajedrilicom, član Aerokluba Virovitica Dinko Kopas, sa još nekoliko hrvatskih pilota, sudjelovao je proteklog vikenda na Otvorenom prvenstvu Novog Sada koje se održalo na aerodromu Veliki Radinci.

Cilj nastupa na održanom prvenstvu bilo je stjecanje iskustva i prikupljanje potrebnih bodova za kvalifikaciju na Svjetsko prvenstvo koje se ove godine održava u makedonskom Prilepu od 7. do 16. listopada.

PXL 20210417 095733555 Custom

Naime, nastup na svjetskoj smotri izborit će 500 najboljih parajedriličara na FAI ljestvici, a Dinko se trenutno nalazi na 609. mjestu te se, nakon 20. mjesta na prošlotjednom nastupu, nada približiti konkurenciji. Koliko je još bodova potrebno kako bi plasman i izborio, saznat će se početkom mjeseca svibnja kada će se na trenutni poredak dodati novi bodovi.

PXL 20210418 154354970 Custom

Dodajmo još kako je Dinko član proširenog sastava hrvatske reprezentacije u preciznom slijetanju, te se kroz održavanje pripremnih natjecanja bori za ulazak u A sastav iste.

(www.icv.hr, Aeroklub Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content