Aladrović: Mijenjat ćemo Zakon o udomiteljstvu, a reforme se ne događaju linčem

Ministar obitelji i socijalne politike Josip Aladrović u Banskim dvorima sastao se s predstavnicama inicijative Moramo vam nešto reći, Martom Divjak i Antonijom Skender. Primio ih je premijer Andrej Plenković, piše Večernji.hr.

Ministar Aladrović kazao je kako će se mijenjati Zakon o udomiteljstvu.

– Koliko je teško udomiti ili posvojiti dijete govori dugotrajnost tih postupaka. Cilj je relaksirati način na koji se može udomiti dijete u Hrvatskoj. Naš generalni cilj je deinstitucionalizirati djecu. Naš cilj i interes je veće pravo djeteta i pravo na sretnije djetinjstvo i život – rekao je ministar nakon sastanka.

Oštro je osudio natpis ‘ubojice’ koji je osvanuo na zgradi novogradiškog Centra za socijalnu skrb nakon smrti dvoipolgodišnje djevojčice.

– Mi smo nažalost svjedoci događaja koji se dogodio protekli tjedan i tragedije koja je pogodila cijelo društvo. Ja moram posjediti i na događaje u Đakovu kada su stradali socijalni radnici. Imamo sustav koji je potrebno reformirati, međutim reforme se ne događaju nasiljem, linčem i neće biti uspješnije ako sve društvene strane ne budu zadovoljne. Osuđujem taj čin i to je nešto što neće doprinijeti poboljšanju sustava biti kvalitetnijoj skrbi. Takvi pozivi na linč, prozivanje za ubojstva u ovom slučaju su neprimjereni – rekao je ministar Aladrović.

(vecernji.hr)

Preminula zlostavljana curica (2) iz Nove Gradiške: Posebnim riječima od nje su se oprostili u Klaićevoj

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content