Dražen Šnjarić nakon 20 godina u Njemačkoj, vratio se u Hrvatsku i pokrenuo posao: Proizvodi visoko precizne dijelove za robotske sisteme

20 godina je živio u Njemačkoj i onda se vratio u Hrvatsku. Zanimljiva je to priča Dražena Šnjarića, koji je već dvije godine u Čačincima gdje uspješno gradi priču koju je započeo u Orahovici. Tamo je stanovnik bio četiri godine, a kada mu je zatrebao dodatni poslovni prostor, pojavili su se Čačinci. Draženu je svejedno, ovdje ili tamo, a ono što radi – radi sjajno.

Tvrtka Decron, potpisuje proizvodnju visoko preciznih dijelova iz metala i nemetala. I dok velik dio poduzetnika muku muči s problemima proizvodnje i plasmana zbog koronavirusa, Draženu su se širom otvorila vrata.

– Prošla godina je bila malo slabija, ali ova je, za sada, rekordna – rekao je Dražen i pojasnio što to proizvodi Decron.

– Osnovna djelatnost je proizvodnja visoko preciznih dijelova od metala i plastike. To su proizvodi za robotiku, robotske sisteme, laboratorijske aparate, luksuznu rasvjetu. Puno radimo za tekstilne precizne strojeve. Obavljamo i površinsku zaštitu kao što su pocinčavanje, niklanje, kromiranje, bruniranje, eloksiranje aluminija – objasnio je.

Kada je kretao u ovaj poslovni izazov, prije šest godina, imao je dva stroja, a na njemu su radili on, supruga Anita i još jedan djelatnik. Danas ih ima puno više, a sve što proizvede izvozi u Njemačku, Švicarsku i Austriju.

IMG 2077
Foto: K. Toplak

– Prezadovoljni smo i odluka o povratku u Hrvatsku je bila životna odluka, jer ovakva proizvodnja je rijetka u Hrvatskoj. Cijela obitelj godinama je živjela u Njemačkoj, a ja sam se bavio ovim poslom. Kada su moje dvije kćeri trebale poći u školu, odlučili smo se u Hrvatsku, pokušati osigurati egzistenciju. Uspio sam kupiti strojeve za ovaj posao i ostvariti suradnju s jednom njemačkom tvrtkom. I tako je sve krenulo – priča.

Njegov pogon u Čačincima, obišao je i eurozastupnik Karlo Ressler, kao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa suradnicima te načelnik Općine Čačinci Mirko Mališ.

Oni su pogledali pogon, ali i suvremenu 3D mjernu koordinatnu „mašinu“ koja se bavi kontrolom kvalitete.

– S njom kontroliramo vlastitu kvalitetu proizvoda, ali ako nekome treba, možemo to učiniti i iz usluge – zaključio je Dražen Šnjarić.

(vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content