Đuro Bukvić ide po peti mandat: Objavio kandidaturu za načelnika općine Lukač

Foto: K. Toplak

Đuro Bukvić na ovogodišnjim lokalnim izborima ide po svoj peti mandat, ponovno je kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika općine Lukač.

Đuro Bukvić rođen je 16. travnja 1960. godine u Gornjem Bazju. Oženjen je i otac dvoje djece. Osnovnu školu je završio u Gornjem Bazju, a srednju ekonomsku školu u Virovitici gdje je stekao zvanje ekonomist. Od 1981. godine do 2005. godine radio je u realnom sektoru, dok je od 2005. godine do danas, u četiri mandata, obnašao dužnost načelnika općine Lukač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Hrvatski je branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. Predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Lukač od 2008. godine, kao i dopredsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u dva mandata od 2012. godine do 2020. godine.

Kao općinski načelnik, Đuro Bukvić iza sebe ima niz projekata koji su unaprijedili izgled, ali i kvalitetu života u svim naseljima općine Lukač.

– Neki od važnijih projekata su izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića “Bubamara” vrijednog 5,5 milijuna kuna, kao i Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom vrijednog 2,5 milijuna kuna. Uređeni su i opremljeni društveni i vatrogasni domovi u naseljima Brezik, Turanovac, Terezino Polje, Dugo Selo Lukačko i Rit, a ukupna vrijednost radova na svim objektima iznosila je 3,5 milijuna kuna. Jednako tako uređeni su i opremljeni sportski domovi u naseljima Kapela Dvor, Turanovac, Lukač, Dugo Selo Lukačko, Terezino Polje i Gornje Bazje, ukupno vrijedni 10 milijuna kuna.

Izgrađeni su nogostupi u Lukaču i Kapela Dvoru vrijedni 3 milijuna kuna, a koji su bili od iznimnog značaja za sigurnost mještana – rekao je Đ. Bukvić.

U narednom razdoblju i novom mandatu, u planu je nastavak radova na kanalizaciji općine Lukač vrijedne 100 milijuna kuna, kao i izgradnja nogostupa u svim naseljima općine vrijednih 15 milijuna kuna, istaknuo je Bukvić.

– Novi Društveni dom s trgom dobit će naselje Lukač, riječ je o investiciji teškoj 5 milijuna kuna. U istom naselju izgradit će se i asfaltirati parkiralište kod groblja. Naselje Veliko Polje dobit će asfaltiranu pristupnu cestu do groblja u ulici Braće Radića i u ulici Krste Frankopana. U Turanovcu je predviđena izgradnja mrtvačnice i parkirališta, dok će Društveni dom u Gornjem Bazju biti energetski obnovljen.

U planu je modernizacija javne rasvjete svih naselja, sanacija poljskih putova, kao i ulaganje u sakralne objekte na području cijele općine – istaknuo je Bukvić.

(OO HDZ Općine Lukač)