Đuro Bukvić ide po peti mandat: Objavio kandidaturu za načelnika općine Lukač

Đuro Bukvić na ovogodišnjim lokalnim izborima ide po svoj peti mandat, ponovno je kandidat Hrvatske demokratske zajednice za načelnika općine Lukač.

Đuro Bukvić rođen je 16. travnja 1960. godine u Gornjem Bazju. Oženjen je i otac dvoje djece. Osnovnu školu je završio u Gornjem Bazju, a srednju ekonomsku školu u Virovitici gdje je stekao zvanje ekonomist. Od 1981. godine do 2005. godine radio je u realnom sektoru, dok je od 2005. godine do danas, u četiri mandata, obnašao dužnost načelnika općine Lukač.

Hrvatski je branitelj i dragovoljac Domovinskog rata. Predsjednik Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Lukač od 2008. godine, kao i dopredsjednik Županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u dva mandata od 2012. godine do 2020. godine.

Kao općinski načelnik, Đuro Bukvić iza sebe ima niz projekata koji su unaprijedili izgled, ali i kvalitetu života u svim naseljima općine Lukač.

– Neki od važnijih projekata su izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića “Bubamara” vrijednog 5,5 milijuna kuna, kao i Društvenog doma u Budrovcu Lukačkom vrijednog 2,5 milijuna kuna. Uređeni su i opremljeni društveni i vatrogasni domovi u naseljima Brezik, Turanovac, Terezino Polje, Dugo Selo Lukačko i Rit, a ukupna vrijednost radova na svim objektima iznosila je 3,5 milijuna kuna. Jednako tako uređeni su i opremljeni sportski domovi u naseljima Kapela Dvor, Turanovac, Lukač, Dugo Selo Lukačko, Terezino Polje i Gornje Bazje, ukupno vrijedni 10 milijuna kuna.

Izgrađeni su nogostupi u Lukaču i Kapela Dvoru vrijedni 3 milijuna kuna, a koji su bili od iznimnog značaja za sigurnost mještana – rekao je Đ. Bukvić.

U narednom razdoblju i novom mandatu, u planu je nastavak radova na kanalizaciji općine Lukač vrijedne 100 milijuna kuna, kao i izgradnja nogostupa u svim naseljima općine vrijednih 15 milijuna kuna, istaknuo je Bukvić.

– Novi Društveni dom s trgom dobit će naselje Lukač, riječ je o investiciji teškoj 5 milijuna kuna. U istom naselju izgradit će se i asfaltirati parkiralište kod groblja. Naselje Veliko Polje dobit će asfaltiranu pristupnu cestu do groblja u ulici Braće Radića i u ulici Krste Frankopana. U Turanovcu je predviđena izgradnja mrtvačnice i parkirališta, dok će Društveni dom u Gornjem Bazju biti energetski obnovljen.

U planu je modernizacija javne rasvjete svih naselja, sanacija poljskih putova, kao i ulaganje u sakralne objekte na području cijele općine – istaknuo je Bukvić.

(OO HDZ Općine Lukač)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content