FOTO Đurađ preokretom do bodova: Grizelj s dva pogotka u nastavku slomio Dinamo i nanio mu prvi proljetni poraz

Obilna kiša natopila je jučer (nedjelja) terene diljem Virovitičko–podravske županije, a iznimka nije bio ni Sveti Đurađ u kojemu je istoimeni domaćin dočekao jednu od najboljih momčadi proljetnog dijela prvenstva, Dinamo iz Kapela Dvora.

Momčad trenera Andrejasa Černelija u uvodna četiri kola nastavka redom je porazila Croatiju, Bilogoru 1947. te Mladost iz Vukosavljevice, dok su im dva boda uspjeli otkinuti milanovački Sokoli.

S druge strane, momčad stratega Nikole Mesića u ovaj je susret ušla nakon dva poraza uz gol razliku 0:7, a kako je jučerašnja utakmica započela, činilo se da bi se sličan rasplet mogao opet dogoditi.

IMG 5464 1

Nogometaši Dinama u potpunosti su dominirali od prve minute susreta. Domaći vratar Vedran Botić gotovo da se i nije dizao s poda budući da je svaki napad gostiju završio udarcem u okvir. Dvojac Iličić – Rajnović zadavao je najviše problema domaćoj obrani, a u vrhu napada priključivao im se velik broj suigrača. Propuštene prilike u uvodnom dijelu susreta nisu im se “obile o glavu”, još tada, budući da su jednu od njih uspjeli iskoristiti. Rajnović ubacuje s boka, najbolje se u 16-ercu snalazi Mirko Iličić i poentira za prednost od 0:1. Ista slika gledala se do kraja prvog dijela, gosti napadaju i stvaraju prilike, no Botić obranama drži svoju momčad u igri.

IMG 5498

Prolom oblaka na startu drugog dijela kao da je razbudio domaće nogometaše, a s terena “isprao” sve dobro kod Dinama. Ulaskom Hudija i Moslavca u redovima domaćina dobila se dodatna čvrstina u obrani i probojnost po boku što je rezultiralo velikim brojem šansi pred vratima Marka Lacka. Najbolji topnik u redovima Đurađa, Marino Grizelj, iskoristio je jednu od njih u 65. minuti i vratio stvari na početak. Svega dvije minute kasnije vidjeli smo potpuni preokret. Luka Funko odličnom dubinskom loptom pronalazi Grizelja koji još jednom šalje loptu iza leđa nemoćnog Lacka.

Malo je koncentracije falilo da se susret u potpunosti riješi 20 minuta prije kraja. Grizelj se još jednom izborio za šansu, našao se oči u oči s vratarom gostiju koji je ovoga puta izašao kao pobjednik.

IMG 5473

Posljednja dionica susreta nije obilovala prilikama, što zbog umora, što zbog sve blatnijeg terena, tako da se rezultat od 67. minute nije mijenjao. Zahvaljujući ovoj pobjedi, Sveti Đurađ je preskočio svoje jučerašnje protivnike na tablici i približio se Sokolu na tri boda zaostatka, dok će se novi derbi sredine tablice odigrati ove nedjelje kada Dinamo dočekuje Kladare.

(www.icv.hr, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”627394″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content