FOTO Osovina Gegić – Obžetić zaustavila Graničar Bušetinu: Bila je ovo prva proljetna pobjeda Grdićeve momčadi

U 20. kolu 1. županijske nogometne lige Borova je na svom terenu Poljice pobijedila drugoplasiranu Graničar Bušetinu 3:2. To je momčadi Borove bila prva proljetna pobjeda.
Susret je počeo otvoreno s obostranim napadima. U 17. minuti domaći nositelj igre Mateo Gegić odapeo je silovit šut, ali je lopta pogodila gredu.

Gegičevo dodavanje u 34. minuti domaći topnik Darko Obžetić ubacio je u nebranjeni dio gostujuće mreže za 1:0. U dva navrata, najbolji strijelac lige Karlo Petrinić lobom je prevario domaćeg vratara Josipa Vuzema. U prvom slučaju lopta je ušla u mrežu, ali je pomoćni sudac Zoran Stojnović označio nedozvoljen položaj. Drugi put lopta je završila nekoliko centimetara iznad okvira vrata. Tako se na odmor otišlo s domaćom prednošću 1:0.

IMG 5141 Custom

Gosti su u drugi dio krenuli odlučni da preokrenu rezultat. Najbliže zgoditku bili su kad je Roberto Meseš s dvadesetak metara pogodio okvir vrata u 60. minuti. Jedan dalekometni ubačaj u 72. minuti brzonogi Petrinić iskoristio je za poravnanje rezultata. Domaća momčad nije klonula, četiri minute kasnije Obžetić je iskoristio novo dodavanje Gegića za svoj drugi zgoditak.

IMG 5107 Custom

Momčad Graničar Bušetine kreće na “sve ili ništa”, ali je Vuzem u ključnim trenucima za njih bio nesavladiva prepreka. Susret je riješen u posljednjih pet minuta. U 87. minuti Gegić šalje loptu u for Obžetiću, koji ulazi u kazneni prostor, gdje je srušen. Sudac Ante Vicić pokazuje na bijelu točku. Loptu uzima Obžetić i postiže svoj treći zgoditak. U posljednjoj minuti nadoknade vremena Petrinić ponovno pretrčava domaću obranu, postiže zgoditak i postavlja konačnih 3:2.

IMG 5158 Custom

-Pobijedili smo odličnu ekipu Graničar Bušetine. Moji momci su skupili glave i odigrali pravu mušku utakmicu. Bilo je i pogrešaka, ali to je zbog važnosti ovog susreta. Sada se lakše diše – susret je analizirao trener Borove Mile Grdić.

-Čestitam domaćoj ekipi na pobjedi. Ponio ih je povratnik u sastav Darko Obžetić. Mi nismo bili pravi. Nismo u ogled ušli dovoljno čvrsto. Neefikasnost i pogreške u obrani dovele su nas do ovog poraza – rezimirao je trener Graničar Bušetine Samuel Spudić.

-Usprkos moja tri zgoditka, najbolji na terenu bio je Mateo Gegić – pred suigračima je zaključio Darko Obžetić.

Borova – Graničar Bušetina 3:2
Igrač utakmice: Mateo Gegić

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”626568″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content