FOTO Pitomača na Gmanju deklasirala Garić, Presečan: Konačno nam se otvorilo, ova nam pobjeda psihološki puno znači

Nakon dva uzastopna poraza, domaćeg protiv Čazme i gostujućeg u Kloštru Podravskom, “otvorilo” se konačno Pitomačanima u trećem proljetnom, odnosno 18. prvenstvenom kolu 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Ugostili su do ove utakmice šestoplasirani Garić, koji je na Gmanje stigao na krilima odlične pobjede protiv Bilogore iz Grubišnog Polja proteklog vikenda. Ovog puta momčad stratega Ivana Presečana bila je bolja i tako se revanširala Garešničanima za onaj poraz u jesenskom dijelu prvenstva. Konačan rezultat, visokih 4:0.

IMG 6592

Presečan se u ovom susretu odlučio za početnu jedanaestorku: Zdelar, Skoko, Škrinjar, Jantol, Miloš, Plavšić, Babić, Prlić, Jakupec, Bošnjak i Reščić.

Tvrda utakmica igrala se do 23. minute, a onda na scenu stupa Matej Babić i dovodi Pitomaču u prednost 1:0. To je ujedno bio i konačan rezultat prvog dijela. Imali su domaći nekoliko odličnih prigoda, ali bez koncentracije u samoj završnici. Prijetili su i gosti, ali sigurna je bila domaća obrana iza koje se nalazio još sigurniji Hrvoje Zdelar.

IMG 6539

Početkom nastavka domaći imaju dvije krasne prigode, ali rezultat se ne mijenja. Prvo je Plavšićev udarac zaustavio gostujući vratar Gabrijel Žlender, a onda je pokušao i Skoko nakon jedne kontre, ali obrana gostiju blokirala je njegov šut.

I onda, trenutak odluke, pogodak nakon kojeg se gosti potpuno raspadaju. U 60. minuti Karlo Jakupec koristi jednu dubinsku loptu, izlazi sam pred Žlendera i smireno poentira za nedostižnih 2:0. Susret su domaći bez većih problema priveli kraju, a pritom zatresli gostujuću mrežu još dva puta. Precizan je u 82. minuti ponovno bio Matej Babić, dok je “točku na i” stavio u 88. minuti Michael Zorić, samo četiri minute nakon ulaska u igru umjesto Alena Jantola.

IMG 6852

Pitomača je ovom pobjedom preskočila na ligaškoj ljestvici današnjeg protivnika. Momčad s Gmanja sada ima 25 bodova, tri manje od petoplasirane Tehnike i pet manje od četvrtoplasirane kloštranske Mladosti.

-Očekivali smo tešku utakmicu, ali znali smo da ovo jednostavno moramo dobiti. Ovih tri boda nam puno znači i psihološki, cijeli tjedan smo se pripremali za taj susret i eto, na kraju se isplatilo. Garić je odlična ekipa, danas im je nedostajalo par iskusnih igrača, to smo iskoristili i nadam se da će ova pobjeda biti prekretnica i da ćemo u nastavku prvenstva igrati sve bolje i bolje. Imamo dobru momčad, vjerujem u te dečke i znam da smo puno bolji nego što smo to pokazali u prva dva kola – zadovoljan je prvom pobjedom u proljetnom dijelu prvenstva domaći strateg Ivan Presečan.

(www.icv.hr, ts, foto: Ivan Bedeković)

[g-gallery gid=”625794″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content